KOZMETOLOJİ, TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Bilgi

Kozmetik formülasyonların özelliklerini öğrenir, kozmetiklerin geliştirilmesi kapsamında stabilite, kalite kontrol ve güvenliği, iyi imalat uygulamaları INSERT INTO hiyerarsi_icerik (id, h_id, adi, dil, misyon, vizyon, egitim, bilgi, beceri, davranis, kabul, mezuniyet, unvan) VALUES (GMP) hakkında bilgiler edinir, klasik ve modern kozmetik taşıyıcı sistemler hakkında teorik bilgiler edinir, kozmesötiklerin INSERT INTO hiyerarsi_icerik (id, h_id, adi, dil, misyon, vizyon, egitim, bilgi, beceri, davranis, kabul, mezuniyet, unvan) VALUES (aktif kozmetikler) kozmetik bilimindeki yerini öğrenirken kozmetik-ilaç ilişkisi ve farkları hakkında bilgi edinir. Kozmetiklerde yapılması gereken etkinlik testleri hakkında teorik ve pratik bilgiler edinir. Kozmetikler hakkındaki yasal düzenlemeler hakkında bilgi sahibi olur.

Beceri

Kozmetik bilimi hakkında bilimsel düşünme ve yorum yapma becerisi kazanır. Klasik ve modern kozmetik taşıyıcı sistemlerin tasarımında,etkin madde ve kullanım yolunu dikkate alarak en doğru formülasyonun oluşturulması için gerekli beceriye sahip olur. Büyük çaplı üretimin gerçekleştirilmesinde iyi imalat uygulamaları, kalite kontrol ve kalite güvenliği uygulamaları becerisine sahip olur.Kozmetiklerle ilgili yasal düzenlemeler hakkında bilgi sahibi olduğu için sanayide kozmetik üretiminin insan sağlığını koruyacak şekilde gerçekleşmesini sağlar.

Yetkinlik

Akademik kariyer yapması durumunda bilimsel çalışmaların tasarlanmasındaki becerisi ile kozmetoloji bilimine katkı sağlar.İş hayatına atıldığında kozmetik ürünlerin etkin kullanımları ve olası istenmeyen yan etkileri hakkında tüketiciyi en doğru şekilde bilinçlenirir.Sanayide kozmetiklerin üretiminde görev alması durumunda meslek ve becerilerini en iyi şekilde icra eder

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024