SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Bilgi

BİLGİ: 1-Sosyal bilimleri ve bu alanlarda son bilimsel gelişmeleri, bu bilimlerin, birey, toplum ve uluslar ile kurumlar üzerindeki işlevlerini, keşfeder, sorgular, üretimlerini değerlendirir. 2-Çağdaş dünyada hızla ilerleyen ve gelişen bir ortamda yer alabilecek bilgi birikimine sahiptir. 3-Yaşam boyu öğrenme için gerekli bilgiye ulaşma yollarını bilir. 4-Edindiği bilgiler doğrultusunda stratejiler geliştirme, eğitim programları oluşturma, materyal hazırlama bilgisine sahiptir. 5-Öğrencilerin gelişimsel özellikleri, davranış yönetimi, öğrenme biçimleri ve güçlüklerinin bilgisine sahiptir. 6-Alanı ile ilgili bilimsel yaklaşım ve yöntemleri bilir.

Beceri

BECERİ: 1-Sosyal bilimlerin ürettiği bilgileri kullanır, yeni fikirler, düşünceler üretir ve bunlara yönelik davranışlar geliştirir. 2-Sosyal bilimler ve onların ürettiği sosyal bilgiler eğitimi alanlarına ait felsefi (kuram) ve uygulama bilgilerini eğitim amaçları ve öğrenci gereksinimleri doğrultusunda planlama, düzenleme ve değerlendirme yapar. 3- Bireyler ve toplumların sosyal sorunlarının nedenlerini ortadan kaldırmaya ve iyileştirmeye yönelik çözümler üretir. 4-Alana yönelik çalışmaları bilimsel bakış açısıyla inceler, verileri değerlendirir, çözüm önerileri üretir. 5-Alana yönelik bilimsel tartışmaları izler, bu çerçevede bilimsel sorgulama yoluyla yorum yapar. 6-Eleştirel düşünebilen, çevreye ve dünya sorunlarına duyarlı, düşünerek karar verebilen etkin vatandaş becerilerine sahip olur. 7-Öğrencilerin gelişimsel ve eğitimsel ihtiyaçlarına uygun öğretim yöntemi seçer, eğitim programı ve materyal geliştirir. 8-Uygulamalarda karşılaşılan sorunları çözmek amacıyla bilimsel çalışmalar yapar. 9-Bilgiye ulaşma yollarını etkin bir şekilde kullanır. 10-Öğrencilerinin kazanımlarını farklı ölçme ve değerlendirme yöntemleri kullanarak çok yönlü değerlendirir.

Yetkinlik

YETKİNLİK: 1-Bilim donanımı, eğitim bilimleri donanımı, sağlık donanımı, genel bilgi donanımı güçlü bireylerdir. 2-Sosyal bilimlerin ürettiği bilgileri kullanır, yeni fikirler, düşünceler üretir ve bunlara yönelik davranışlar geliştirir. 3-Nitelikli öğretici olur; yeniliklere, değişime ve gelişime açık, yarının dünyasına hazır, kişilikli birer sosyal bilgiler öğretmeni olarak topluma katılır. 4-Yenilikçi, aydın, toplum, çevre ve sosyal adalet bilincine sahip, özgüvenli ve farklı değerlere saygılı olur. 5-Alana yönelik çalışmaları bilimsel bakış açısıyla inceler, verileri değerlendirir, çözüm önerileri üretir. 6-Uygulamalarda karşılaşılan sorunları çözmek amacıyla bilimsel çalışmalar yapar. 7-Demokrasi, insan hakları, toplumsal, bilimsel ve mesleki etik değerlere uygun davranır. 8-Öğrencilerle, velilerle ve ilgili diğer bireylerle etkili iletişim kurar.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024