TEMEL İSTATİSTİK

İzlence Konu Başlık

Hafta Teori Konu Başlıkları
1 Temel İstatistik Kavramlar: İstatistiğin tanımı, birim tanımı ve türleri, vasıf ve şık kavramları, değişken kavramı ve türleri
2 Temel İstatistik Kavramlar: İstatistiğin tanımı, birim tanımı ve türleri, vasıf ve şık kavramları, değişken kavramı ve türleri
3 Temel İstatistik Kavramlar: İstatistiğin tanımı, birim tanımı ve türleri, vasıf ve şık kavramları, değişken kavramı ve türleri
4 Veri toplama, ölçme, ölçekleme verilerin grafiklerle sunumu
5 Merkezi Eğilim Ölçüleri: Duyarlı Ortalamalar (Aritmetik, Geometrik, Kareli ve Harmonik Ortalamalar), Duyarsız Ortalamalar (Mod, Medyan ve diğer bölenler)
6 Merkezi Eğilim Ölçüleri: Duyarlı Ortalamalar (Aritmetik, Geometrik, Kareli ve Harmonik Ortalamalar), Duyarsız Ortalamalar (Mod, Medyan ve diğer bölenler)
7 Merkezi Eğilim Ölçüleri: Duyarlı Ortalamalar (Aritmetik, Geometrik, Kareli ve Harmonik Ortalamalar), Duyarsız Ortalamalar (Mod, Medyan ve diğer bölenler)
8 Dağılma ve Değişkenlik Ölçüleri: Değişim Aralığı, Ortalama Sapma ve varyans, Değişim Katsayısı ve Standart değer.
9 Dağılma ve Değişkenlik Ölçüleri: Değişim Aralığı, Ortalama Sapma ve varyans, Değişim Katsayısı ve Standart değer.
10 Momentler: : Orijine ve ortalamaya göre momentler, standart değişken momentleri. Eğiklik Basıklık Ölçüleri: Pearson ve Bowley katsayıları, Momentlere dayalı eğiklik basıklık ölçüleri.
11 Olasılık: Temel kavramlar, rastlantısal değişken, beklenen değer, Kesikli Olasılık Dağılımları (Binom, Hipergeometrik ve Poisson Dağılımları), Sürekli Olasılık Dağılımı (Normal Dağılım).
12 Olasılık: Temel kavramlar, rastlantısal değişken, beklenen değer, Kesikli Olasılık Dağılımları (Binom, Hipergeometrik ve Poisson Dağılımları), Sürekli Olasılık Dağılımı (Normal Dağılım).
13 Olasılık: Temel kavramlar, rastlantısal değişken, beklenen değer, Kesikli Olasılık Dağılımları (Binom, Hipergeometrik ve Poisson Dağılımları), Sürekli Olasılık Dağılımı (Normal Dağılım).
14 Olasılık: Temel kavramlar, rastlantısal değişken, beklenen değer, Kesikli Olasılık Dağılımları (Binom, Hipergeometrik ve Poisson Dağılımları), Sürekli Olasılık Dağılımı (Normal Dağılım).

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024