Hafta | Teori Konu Başlıkları |
---|---|
1 | Gıda toksikolojsine giriş |
2 | Gıda toksisitesinin tanımı ve toksinlerin sınıflandırılması |
3 | Gıda toksisite testleri |
4 | Gıdada belirlenen doğal kaynaklı toksik maddeler ve sınır değerleri |
5 | Gıda katkı maddeleri kaynakları |
6 | Gıdada belirlenen katkı maddeleri ve adli yönü |
7 | Gıdanın işlenmesi sırasında oluşan yeni toksik bileşikler |
8 | Doğal kaynaklı gıda zehirlenmeleri |
9 | Katkı maddeleri kaynaklı gıda zehirlenmeleri |
10 | Kronik maruziyete bağlı gıda zehirlenmeleri |
11 | Şüpheli gıdaların analizinde kullanılan ekstraksiyon yöntemleri ve laboratuar uygulaması |
12 | Şüpheli gıdaların analizinde kullanılan analitik yöntemler ve laboratuar uygulaması |
13 | Gıda intoksikasyonunda biyolojik örnek analizleri |
14 | Tartışma |