Hafta | Teori Konu Başlıkları |
---|---|
1 | Suyun önemi, yapı ve özellikleri, sudaki zayıf etkileşimler, suyun iyonlaşması ve tampon çözeltiler |
2 | Su analizinde özelliğe dayalı örnek alma yöntemleri ve ön işlemler |
3 | Suyun kimyasal ve fiziksel özelliklerinin analizi, su analizindeki çeşitli kirletici unsurların tadı, kokusu ve sudaki görünümleri. |
4 | Sudaki kimyasal kirleticiler ve bu kirleticilerin Avrupa birliği komisyon normları. |
5 | Sudaki mikrobiyolojik kirlilik ve dezenfeksiyon yöntemleri ( bakteriler, virüsler, parazitler, protozooanlar, helmintler) |
6 | Sudaki mikrobiyolojik kirlilik sonucu oluşan enfeksiyöz hastalıklar. |
7 | Suda radyoaktivite ve radyoaktivite ölçümü. |
8 | Su analizinde önemi olan metallerin fiziksel ve kimyasal özellikleri. |
9 | Su analizinde önemi olan metallerin toksik etkileri ile toksikolojik önemi. |
10 | Suyun fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizinde kullanılan teknikler. |
11 | Atık suların genel özellikleri |
12 | Atık sularda bulunan mikroorganizmalar ve özellikleri |
13 | Atık suların analizi |
14 | Atık suların ileri biyolojik arıtma tesislerinde arıtılması |