Hafta | Teori Konu Başlıkları |
---|---|
1 | Mikroorganizmalara Genel Bakış |
2 | Besin zehirlenmelerinin Adli Olgulardaki Durumu |
3 | Hangi besinler zehirdir |
4 | Gıdalarla bulaşan mikroorganizmalar |
5 | Besinlerle bulaşan hastalıkların kontrolü |
6 | Ante-mortem ve Post-mortem besin mikroorganizmaların değerlendirilmesi |
7 | Besin zehirlenmesi incelenmesindeki metod ve yöntemler |
8 | Örnek alma planları ve Ürün standartları |
9 | Olay yerinden alınan örneklerin değerlendirilmesi |
10 | Gıdanın laboratuar incelemelerine hazırlanması |
11 | Adli bilimlerde besin ile ilgili kanun ve yönetmelikler |
12 | Gıda güvenliği ve kontrolüne ilişkin kurallar |
13 | İyi üretim uygulamaları(GMP) ve HACCP konsepti |
14 | Gıda biyolojik bir tehlike olabilir mi ? |