1 |
Hijyen ve sanitasyon tanımı, önemi ve gerekliliği, Mikroorganizmalar ve hijyen/sanitasyon arasındaki ilişki. |
2 |
Hijyen ve sanitasyonda önemli mikroorganizmalar, mikroorganizmaların üremesini etkileyen faktörler, Kontaminasyona karşı alınan önlemler |
3 |
Mikroorganizmaların bulaşma kaynakları ve korunma yöntemleri, Gıda sanayinde hijyen ve sanitasyon. |
4 |
Su hijyeni I |
5 |
Su hijyeni II |
6 |
Personel hijyeni |
7 |
İşletmelerde hijyen |
8 |
Haşereyle mücadele |
9 |
İşletmelerde temizlik ve dezenfeksiyonun uygulanması |
10 |
Dezenfeksiyon ve dezenfektanlar I |
11 |
Dezenfeksiyon ve dezenfektanlar II, Kimyasallara maruz kalındığında bilinmesi gerekenler |
12 |
Sanitasyon işlemlerinin yönetimi I |
13 |
Sanitasyon işlemlerinin yönetimi II |
14 |
Ödev sunumu |