HİJYEN VE SANİTASYON

İzlence Konu Başlık

Hafta Teori Konu Başlıkları
1 Hijyen ve sanitasyon tanımı, önemi ve gerekliliği, Mikroorganizmalar ve hijyen/sanitasyon arasındaki ilişki.
2 Hijyen ve sanitasyonda önemli mikroorganizmalar, mikroorganizmaların üremesini etkileyen faktörler, Kontaminasyona karşı alınan önlemler
3 Mikroorganizmaların bulaşma kaynakları ve korunma yöntemleri, Gıda sanayinde hijyen ve sanitasyon.
4 Su hijyeni I
5 Su hijyeni II
6 Personel hijyeni
7 İşletmelerde hijyen
8 Haşereyle mücadele
9 İşletmelerde temizlik ve dezenfeksiyonun uygulanması
10 Dezenfeksiyon ve dezenfektanlar I
11 Dezenfeksiyon ve dezenfektanlar II, Kimyasallara maruz kalındığında bilinmesi gerekenler
12 Sanitasyon işlemlerinin yönetimi I
13 Sanitasyon işlemlerinin yönetimi II
14 Ödev sunumu
Hafta Uygulama Konu Başlıkları
1 Yok
2 Yok
3 Yok
4 Yok
5 Yok
6 Yok
7 Yok
8 Yok
9 Yok
10 Yok
11 Yok
12 Yok
13 Yok
14 Yok

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024