Hafta | Teori Konu Başlıkları |
---|---|
1 | Mikrobiyolojiye giriş ve tarihçe |
2 | Bakterilerin morfolojileri ve anatomik yapıları |
3 | Mikrobiyal üreme (I) |
4 | Mikrobiyal üreme (II) |
5 | Mikrobiyal metabolizma |
6 | Arasınav |
7 | Arasınav |
8 | Mikroorganizmalar üzerine etki eden çevresel faktörler |
9 | Antibiyotikler ve etki mekanizmaları |
10 | Bakteri genetiği |
11 | Bakterilerin virulans faktörleri |
12 | Ökaryotik Mikrobiyal Çeşitlilik |
13 | Bağışıklığın temelleri |
14 | Endüstriyel mikrobiyoloji, besin mikrobiyolojisi |
Hafta | Uygulama Konu Başlıkları |
---|---|
1 | Farklı sterilzasyon yöntemleri |
2 | Farklı mikroskopların çalışma prensipleri |
3 | Mikroorganizmaların canlı olarak incelenmesi |
4 | Mikroorganizmaların boyanması |
5 | Mikroorganizmaların üretilmesinde kullanılan besiyerleri |
6 | Mikroorganizmaların kültür yöntemleri |
7 | Mikroorganizmaların sayımı |
8 | Mikroorganizmaların üremeleri üzerine etkili olan çevresel etkenler |
9 | Mikroorganizmaların biyokimyasal etkinlikleri |
10 | Mantarlar |
11 | Viruslar |
12 | Toprak mikrobiyolojisi |
13 | Besin mikrobiyolojisi |
14 | Besiyerleri, ayıraçlar, boyalar |