TÜRKİYE'DE ÇEVRE SORUNLARI

İzlence Formu

Ders Adı TÜRKİYE'DE ÇEVRE SORUNLARI Kod KAYO2114
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. SEVİM BUDAK
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu dersin amacı dünyadaki ve ülkemizdeki çevresel meselelere dikkat çekmek ve öğrencilere bu sorunların nedenleri ve çözümleri konusunda eleştirel bir bakışaçısı kazandırmaktır.

İçerik

Türkiye'nin doğal kaynakları ve bu kaynaklar üzerinde iktisadi sektörlerin (Tarım, sanayi, ticaret, ulaştırma, enerji, kentleşme) baskıları ve yarattığı bozulma ve kirlenmeler hakkında bilgi vermek, bu bilgilerden yola çıkarak ideal bir çevre yönetiminin nasıl olması gerektiğine karar vermek, ülkemizi bu çizgiye çekebilmek için çevreye duyarlı ve aktif kamuoyu oluşturmak ve yine karar alırken çevrenin ve doğal kaynakların korunması ve kirlenmesinin önlenmesine önem verecek bir kamu yöneticisi yetiştirmek için lazım gelen hertürlü bilgiyi aktarmak dersin içeriğini oluşturacaktır.

Öğretim Yöntemleri

Konferans, ödevler

Kaynaklar

Ruşen Keleş,Can Hamamcı: Çevre Politikası, İmge yay., Ankara, 2012 Çevre Sorunlarına Çağdaş Yaklaşımlar, Ed. Mehmet Marin; Uğur Yıldırım, Beta yayınları, İstanbul, 2004 Hasan Ertürk, "Çevre Politikası", Ekin Kitabevi, 2011 İrfan Erdoğan- Nazmiye Ejder, "Çevre Sorunları, Nedenler-Çözümler", Doruk,1997

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024