ORGANIZATIONAL STRUCTURE OF EU

İzlence Formu

Ders Adı ORGANIZATIONAL STRUCTURE OF EU Kod KAYO2278
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili İngilizce Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi ÖZLEM ARACI
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu dersin amacı; (1) Öğrencilerin Avrupa Birliğinin kurumsal ve siyasal gelişim sürecini anlamalarını sağlamak. (2) Öğrencilerin Avrupa Birliğinin organizasyon yapısını ve işleyişini anlamalarını sağlamak. (3) Öğrencilerin Avrupa Birliği politikaları konusunda bilgi edinmelerini ve politika geliştirme süreçlerini öğrenmelerini sağlamak.

İçerik

Bu derste, öncelikle Avrupa Birliği ile ilgili genel bilgilerin verilmesinin ardından kurumsal ve siyasal gelişimi ele alınacaktır. Avrupa Birliği kurumları rolleri, üyeleri, işleyişleri, alınan kararlar üzerindeki etkileri açısından ayrıntılı şekilde incelenecektir. Avrupa Birliğinde karar verme metotları, Avrupa Birliği politikaları ve politika geliştirme süreçleri anlatılacaktır.

Öğretim Yöntemleri

Bu ders, konuların anlatılması ve tartışma soruları çerçevesinde öğretilecektir. Öğrenciler belirlenen konular ile ilgili makale sunumu yaparak dersin içeriğine katkıda bulunacaktır.

Kaynaklar

1. Peterson J., Shackleton M., “The Institutions of the European Union”, Oxford University Press, 2006. 2. Nugent N., “The Government and Politics of the European Union”, Palgrave Macmillan, 2010. 3. Kaya A., Düzgit S.A., Gürsoy Y., Beşgül Ö.O., “Avrupa Birliği’ne Giriş: Tarih, Kurumlar ve Politikalar”, İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları, 2013.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024