MANEVİ DESTEK HİZMETLERİ

İzlence Formu

Ders Adı MANEVİ DESTEK HİZMETLERİ Kod SOSH4037
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. ABDULHAKİM BEKİ
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Sosyal hizmet alanlarında çalışan öğrencilerin müracaatçı ile yapacakları çalışmada müracaatçının ruh dünyalarını harekete geçirmeyi sağlamak ve manevi desteği ihtiyacı olan müracaatçıya manevi destek hizmetlerini vermelerini sağlamak.

İçerik

Beden ve ruhtan meydana gelen insanoğlunun karşı karşıya kaldığı sorunlar karşısında alması gereken temel tavır ve bu tavrın oluşmasında maneviyatın etkisi, kavramsal çerçevenin oturtulması, inançlara saygı; din maneviyat ilişkisi; geçmişten bugüne semavi dinlerde manevi sosyal hizmet uygulamaları; özürlü, yaşlı, hasta gibi farklı gruplara yönelik manevi sosyal hizmet uygulamaları; manevi rehabilitasyon ve manevi bakım kavramlarının analizi; ölüm, yalnızlık, umutsuzluk gibi durumlarda manevi sosyal hizmetin olası katkıları.

Öğretim Yöntemleri

Slayt, interaktif metotlar

Kaynaklar

Kur'an-ı Kerim, İncil, Tevrat vb. kutsal kitaplar; Seyyar, Ali. (2008), Manevi Sosyal Hizmetler, Rağbet Yayınları, İstanbul;Tarhan, Nevzat. (2008), İnanç Psikolojisi, Timaş Yayınları, İstanbul;Kula, N. (2005), Bedensel Engellilik ve Dini Başa çıkma, Dem Yayınları, İstanbul.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024