EKOSİSTEM COĞRAFYASI

İzlence Formu

Ders Adı EKOSİSTEM COĞRAFYASI Kod COGR3073
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. MERAL AVCI
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Ekoloji ve ekosistem kavramı, organizmalardan ekosistemlere. Türler, topluluklar ve ekosistemler. Enerji akışı ve besin döngüsü, süksesyon ve örnekler. Biyolojik çeşitlilik ve küresel dağılışı. Yeryüzünün büyük ekosistemleri konularında öğrenciyi bilgilendirmeyi amaçlamaktadır.

İçerik

Ekoloji ve ekosistem kavramı, organizmalardan ekosistemlere. Türler, topluluklar ve ekosistemler. Enerji akışı ve besin döngüsü, süksesyon ve örnekler. Biyolojik çeşitlilik ve küresel dağılışı. Yeryüzünün büyük ekosistemleri.

Öğretim Yöntemleri

e-Ders Kitabı, e-Ders Sunumu, Ders Videosu

Kaynaklar

AVCI, M. 2018. Ekosistem Coğrafyası. İstanbul: İstanbul Üniversitesi Açık Ve Uzaktan Eğitim Fakültesi pp.485 COX, B.C. & MOORE, D.P. 2000. Biogeography, Oxford GOUDIE, A. 1990. the Human Impact on the Natural Environment, Oxford. GROOMBRIDGE, D. & JENKINS, M.D. 2002. World Atlas of Biodiversity, University off California Press, London. HUGGETT, R.J. 2004. Fundamentals of Biogeogarphy, Routledge, London & New York. SIMMONS, I.G. 1977. Biogeography, Natural and Cultural, London. LOMOLINO, M. V., RIDDLE, B.R. and WHITTAKER, R.J. 2016. Biogeography.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024