UZAKTAN ALGILAMA

İzlence Formu

Ders Adı UZAKTAN ALGILAMA Kod COGR3027
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. HASAN ÖZDEMİR
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

CBS için önemli veri kaynaklarından birisi olan ve günümüz teknolojilerinde sıklıkla kullanılan uzaktan algılamanın temel kavramlarının ve işleyişinin anlaşılması ve CBS için öneminin ortaya konmasıdır.

İçerik

Uzaktan Algılama ya Giriş, Ektromanyetik Enerji ve Uzaktan Algılama, Algılayıcılar (Pasif ve Aktif Sistemleri), Platformalar ve Özellikleri, Görüntü ve Özellikleri, Görüntü Analizleri (Ön İşlemler, Görüntü İyileştirme), Görüntü Analizleri (Görsel Yorumlama, Görüntü Sınıflama), Görüntü Analizleri (Doğruluk Belirleme), CBS ye Veri Transferi, Uzaktan Algılama Uygulamaları.

Öğretim Yöntemleri

e-Ders Kitabı, e-Ders Sunumu, Ders Videosu

Kaynaklar

Buiten, H.J. and Clevers, JGPW. 1993. Land Observation by Remote Sensing: Theory and Applications, Vol. 3 of Current Topics in Remote Sensing. Gorden&Breach. Campbell, JB. And Wynne, RH. 2011. Introduction to Remote Sensing, fifth edition, The Guilford Press, New York. Fischer, WA., Hepmhill, WR. and Kover, A. 1976. Progress in Remote Sensing, Photogrometria, Vol. 32, pp. 33-72. Kerle, N., Janssen, LLF., and Huurneman, GC. 2004. Principles of Remote Sensing, ITC, The Netherlands. Lillesand, TM., Kiefer, RW. And Chipman, JW. 2004. Remote Sensing and Image Interpratation, fifth ed. John Wiley & Sons, New York, NY. Sabins, FF. 1996. Remote Sensing: Principles and Interpretation, third ed. Freeman & Co., New York, NY. Sesören, A. 1999. Uzaktan Algılamada Temel Kavramlar. Mart Matbaacılık Sanatları Ltd. Şti. İstanbul.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024