HEMŞİRELİK BAKIMI III

İzlence Formu

Ders Adı HEMŞİRELİK BAKIMI III Kod HEMR4004
Kredi 4 AKTS 8
Z/S Zorunlu Teorik Saat 4
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. NEVİN ŞAHİN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu dersin amacı; ülkemizin gereksinimleri doğrultusunda tüm yaşam dönemlerinde kadın ve ailenin üreme sağlığını koruyup geliştirmek, bozulduğu durumlarda bütünsel yaklaşımla bakım gereksinimlerini karşılamak üzere güncel bilgi ve beceri kazandırmaktır.

İçerik

Bu ders kapsamında; Türkiye’de ve dünyada kadın sağlığının durumu, normal ve riskli gebelik/doğum/lohusalık, üreme organlarının yapısal ve fonksiyonel sorunları, doğurganlığın düzenlenmesi, jinekolojik tanı ve tedavi yöntemleri, jinekolojik tümörler ve cinsel sağlık gibi konular ile ilgili mesleki bilgi ve beceriler yer almaktadır.

Öğretim Yöntemleri

Uzaktan eğitim, ders notu, ppt sunum, video anlatım, çalışma soruları

Kaynaklar

Temel Kaynak: AUZEF Ders Kitabı: Hemşirelik Bakımı III (Ed. Şahin). 2016 Yardımcı Kaynaklar: 1. Kızılkaya Beji N. (2015). Hemşire ve Ebelere Yönelik Kadın Sağlığı ve Hastalıkları. Nobel Tıp Kitabevi. İstanbul. 2. Coşkun A (Ed). (2012). Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği El Kitabı. Koç Üniversitesi Yayınları. İstanbul. 3. Coşkun A, Kızılkaya Beji N, Hotun Şahin N, Oskay Ü, Rathfisch G, Aslan E, Güngör İ, Demirci H, Dikencik BK, Reis N. (2014). Hemşire ve Ebeler İçin Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Öğrenim Rehberi.Nobel Tıp Kitabevi, İstanbul, 4. Taşkın L (2011). Doğum ve Kadın Sağlığı Hemşireliği. Genişletilmiş X. Baskı, Adana Nobel Kitapevi, Ankara. 5. Şirin A (Ed). (2008). Kadın Sağlığı. Bedray Basımevi, İstanbul. 6. Harmon G. (2002). Yüksek Riskli Gebelik ve Doğum. Çev Ed. L. Taşkın. Palme Yayıncılık, Ankara. 7. Ayhan A, Durukan T, Günalp S, Gürgan T, Önderoğlu LS, Yaralı H, Yüce K(2008). Temel Kadın Hastalıkları ve Doğum Bilgisi. Güneş Tıp Kitabevi, İstanbul 8. Erenus M(2008). Netter Obstetri, Jinekoloji ve Kadın Sağlığı. Çev. Ed. T. Yoldemir, Güneş Tıp Kitabevi, İstanbul 2008. 9. James DK, Steer PJ, Weiner CP(2008). Yüksek Riskli Gebelikler. Çev. Ed. H. Güner, Güneş Tıp Kitabevi, İstanbul 2008. 10. McKinney ES, James SR, Murray SS, Ashwill J, Mosby. (2007). Maternal-Child Nursing - Text and Mosby's Maternal-Newborn & Womens Health Nursing Video Skills. Saunders; 2 edition. 11. Orshan SA. (2007). Maternal, Newborn & Women's Health Nursing: Comprehensive Care Across The Lifespan Text & Online Study Guide. Lippincott Williams & Wilkins. 12. Davidson MR, London M, Ladewig P. (2008). Olds’ Maternal Newborn Nursing & Women’s Health Across the Lifespan, Prentice Hall, Pearson Education Inc. 13. Ricci SS. (2007). Essentials of Maternity Newborn and Women’s Health Nursing. Lippincott Williams & Wilkins. 14. Fraser DM, Cooper MA. (2009). Myles’ Textbook for Midwives. Churchill Livingstone.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024