HEMŞİRELİK BAKIMI IV

İzlence Formu

Ders Adı HEMŞİRELİK BAKIMI IV Kod HEMR4005
Kredi 4 AKTS 8
Z/S Zorunlu Teorik Saat 4
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. SUZAN YILDIZ
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Hemşirelik Bakımı IV dersinin amacı; öğrencinin daha önce aldığı temel bilgi ve ilkeleri Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği’ne ilişkin temel kavram, kuram ve ilkeler ile bütünleştirerek, toplumun sağlık gereksinimleri ve yüksekokulumuz felsefesi doğrultusunda çocuk yaş gruplarına göre irdeleyebilen, sağlık bakımının her aşamasında sağlıklı/hasta çocuğun ve ailesinin bakım gereksinimlerini profesyonel hemşirelik rollerini kullanarak bütüncül bir yaklaşımla karşılayabilecek düzeyde bilgi ve beceri kazandırmaktır.

İçerik

Hemşirelik Bakımı IV dersi; çocuk, aile ve toplumun sağlığını koruma, geliştirme ve sağlığın bozulduğu durumlarda bakım gereksinimlerini bütüncül bir yaklaşımla karşılamaya yönelik bilgi ve uygulamaları kapsar. Dersin kapsamında; çocuk sağlığı ve hastalıklarına ilişkin genel kavramlar, temel sağlık hizmetleri, yenidoğan, büyüme gelişme ve bozuklukları, beslenme ve bozuklukları, organ ve sistemlere ilişkin bozukluklar/hastalıklar ve hemşirelik bakımları gibi konular yer almaktadır.

Öğretim Yöntemleri

Uzaktan eğitim

Kaynaklar

1.Ball JW.Bindler,RC. Child Health Nursing. New Jersey:Pearson Prentice Hall; 2006. 2.Behrman RE. Nelson Essentials of Pediatrics. İstanbul: Nobel Tıp Kitabevi;2001. 3.Birol L. Hemşirelik Süreci. İzmir: Etki Matbaacılık Yayıncılık Ltd Şti.;2005. 4.Çavuşoğlu H. Çocuk Sağlığı Hemşireliği. Cilt 1-2, 9. Baskı, Ankara: Sistem Ofset Basımevi; 2008. 5.Dağoğlu T, Görak G. Temel Neonatoloji ve Hemşirelik İlkeleri. İstanbul: Nobel Kitabevi; 2008. 6.Dağoğlu T. Ovalıoğlu F. Neonatoloji. İstanbul: Nobel Tıp Kitabevi; 2008. 7.Hackenberry MJ. Wong’s Essentials of Pediatric Nursing. St Louis: Elsevier-Mosby; 2005. 8.Kuğuoğlu S, Aslan FE, Olgun N. Acil Bakım. İstanbul: Yüce Yayım; 2008. 9.Neyzi O, Ertuğrul T (Editör). Pediatri I- II. 4. Baskı İstanbul: Nobel Tıp Kitabevi;2010. 10.Osborne L. et al. Osborne Pediatri. Yurdakök, M. (Çev.Ed.): Güneş Tıp Kitabevi; 2006. 11.Potter P, Perry AG. Clinical Nursing: Skill & Techniques. (5 ed). St Louis: Mosby; 2004. 12.Savaşer S, Yıldız S, Gözen D, Balcı S, Mutlu B, Çağlar S. Hemşireler İçin Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Öğrenim Rehberi. İçinde Savaşer S, Yıldız S. (Ed). İstanbul: İstanbul Tıp Kitabevi;2009

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024