AİLE ANTROPOLOJİSİ

İzlence Formu

Ders Adı AİLE ANTROPOLOJİSİ Kod ANTR1108
Kredi 2 AKTS 6
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. YÜKSEL KIRIMLI
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Sosyal yapı ve sosyal organizasyon kavramı öncelikli olarak işlendikten sonra, antropoloji biliminin doğuşuyla ile aile antropolojisi uzmanlık alanının gelişmesine yer verilir v kullanılan temel kavramlardan söz edilir. Ensest yasağı, aile biçimleri ve aile bireyleri arasındaki ilişkiler bu dersin konuları arasında yer alır. Ayrıca farklı kültürlerde aile antropolojisi uzmanlık alanında yapılmış çalışmalardan örnekler verilir.

İçerik

Sosyal yapı ve sosyal organizasyon kavramı öncelikli olarak işlendikten sonra, antropoloji biliminin doğuşuyla ile aile antropolojisi uzmanlık alanının gelişmesine yer verilir ve kullanılan temel kavramlardan söz edilir. Ensest yasağı, ailenin fonksiyonları aile çeşitleri ve aile bireyleri arasındaki ilişkiler bu dersin konuları arasında yer alır. Ayrıca farklı kültürlerde aile antropolojisi uzmanlık alanında yapılmış çalışmalardan örnekler verilir.

Öğretim Yöntemleri

Sunuş Yolu ile Öğretim, Düz Anlatım, Tartışma, Soru-cevap,

Kaynaklar

Güvenç Bozkurt, 1979 İnsan ve Kültür, İstanbul: Remzi Kitabevi. Haviland William, 2002 Kültürel Antropoloji,Çev:Hüsamettin İnaç,Seda Çiftçi,İstanbul:Kaknüs Yayınları. Ingold Tim, 1994 Companion Encyclopeia of Anthropology Humanity, Culture and Social Life, London:Routledge. Kottak Conrad Phillip,2002 Antropoloji ve İnsan Çeşitliliğine Bir Bakış, Ankara: Ütopya. Saran Nephan, 1993 Antropoloji, İstanbul: Inkilap Yayınevi.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024