ÇEVRE BİYOLOJİSİ ARAŞTIRMALARI II

İzlence Formu

Ders Adı ÇEVRE BİYOLOJİSİ ARAŞTIRMALARI II Kod BYLJ4275-9
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 2 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi FADİME ERYILMAZ PEHLİVAN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Canlının (bitkinin)yaşamını devam ettirebilmesi için çimlenme, büyüme, üreme gibi evreleri içeren ve ölüm ile sonuçlanan yaşam olayları hücrenin canlı maddesi içindeki fiziksel ve kimyasal reaksiyonlara bağlıdır. Aynı zamanda canlının bulunduğu ortam (canlı veya cansız) şartlarına da bağlıdır. Çevre biyolojisi ile ilgili bilgilerin daha belirgin olarak ortaya konması, çevre bilincinin ve duyarlılığının oluşturulması amaçlanmıştır.

İçerik

ÇEVRE BİYOLOJİSİ ARAŞTIRMALARI, canlının fiziksel ve kimyasal fonksiyonları ile çevrenin ilişkisini inceleyen bir bilim dalıdır. Farklı bitkilerin farklı faktörlere gereksinimi olduğu gibi bir bitkinin farklı yaşam evrelerinde farklı faktörlere farklı gereksinimleri (az veya çok) olabilir. Bitkilerin biyotik ve abiyotik çevre faktörlerine karşı oluşturduğu yanıtlar da bu dersin içeriğini oluşturmaktadır

Öğretim Yöntemleri

Düz anlatımın soru-cevap yöntemiyle birlikte uygulanması, barkovizyon sunumları. Laboratuar çalışmalarında, demostrasyon ve çeşitli yöntemler uygulanarak analizler yapmak.

Kaynaklar

Physiological Plant Ecology (1995):Larcher, W Plant Ecophysiology (1997): Prasad, M.N.V. Ekoloji: Çepel N., Doğal Yaşam Dünyaları ve İnsan. Palme Yayıncılık, Ankara Toprak İlmi: Kantarcı D. İ.Ü. Orman Fak. Yayınları, İstanbul. Ekoloji ve Çevre Biyolojisi: Kocataş, A. Ege Üniv. Matbaası, İzmir. Ekolojinin Temel İlkeleri:Odum EP, Barret GW. (Türkçeye çeviri, Ed. Prof.Dr. Kani Işık), Palme Yayınevi, Ankara. Çevre Bilim Ekoloji: Şişli MN. Yeni Fersa Matbaacılık, Ankara. Plant Physiological Ecology (2008): Hans Lambers, F. Stuart Chapin III, Thijs L. Pons. Handbook of Plant Ecophysiology Techniques (2001): Manuel J. Regiosa Roger. Physiological Plant Ecology (2003): W. Larcher VI. Edition.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024