PHARMACOTHERAPY II

İzlence Formu

Ders Adı PHARMACOTHERAPY II Kod IECZ4048
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 2 Lab Saat 0
Ders Dili İngilizce Dersi Veren Prof. Dr. BİRSEL SÖNMEZ UYDEŞ DOĞAN
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

İlaç tedavi protokolleri seçiminin, akılcı ilaç kullanımı prensipleri doğrultusunda hastalıkların klinik gereksinimlerine uygun bir dozaj şemasına göre en düşük tedavi maliyeti çerçevesinde yapılabilmesi için ilgili temel bilgilerin ve klinik bakış açısının verilmesidir.

İçerik

Solunum yolları hastalıkları (Astım-KOAH) ve tedavisi, Kemik ve eklem hastalıkları (Osteporoz, Romatoid artrit) ve tedavisi ; Hematolojik Hastalıklar (Anemi) ve tedavisi; Ürolojik rahatsızlıklar (Erektil disfonksiyon) ve tedavisi ;Enfeksiyon hastalıkları (Fungal inf., vajinit) ve tedavisi; Onkolojik hastalıklar ve kemoterapi; Nörolojik hastalıklar (Migren ve diğer tip başağrıları, Epilepsi) ve tedavisi; Kulak-Burun Boğaz ile ilişkili hastalıklar (Allerjik rinit, Otitis Media, Farenjit) ve tedavisi, Çoçuklarda sık rastlanılan psikiyatrik hastalıklar (ADHD, enurezis nokturna, OKB) ve tedavisi.

Öğretim Yöntemleri

Anlatım, soru-cevap ve tartışma yöntemleri kullanılmaktadır.

Kaynaklar

- Ders Notları -Goodman& Gilman ?Tedavinin Farmakolojik Temeli? (Türkçe Çeviri) -Pharmacotherapy A Pathophysiologic Approach, Dipiro JT et.al

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024