ÇAĞDAŞ YUNANCA YAZILI ANLATIM I

İzlence Formu

Ders Adı ÇAĞDAŞ YUNANCA YAZILI ANLATIM I Kod CYDE3027
Kredi 2 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Öğr. Gör. MARİKA BEKAR PANDELARA
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu dersin amacı 19. yy. Yunan romanını tanıtmaktır. Bu amaçla öncellikle yeni kurulmuş olan Yunanistan'ın tarihi ve sosyal olayları hatırlatılarak, roman türünün ilk olarak ortaya çıkması ve gösterdiği gelişim ile etkilendiği Avrupai edebiyat akımları hakkında bilgi verildikten sonra dönemin özelliklerini en iyi yansıtan seçilmiş metinler esas alınarak Yunanca olarak okunan alıntılardan edebi çözümleme yapılmaktadır.

İçerik

19. yy. Çağdaş Yunan Edebiyatının evreleri, bu dönemde yazılmış eserler ve yazarlar. Bu dönemde yazılmış eserlerin dil ve üslup özellikleri.

Öğretim Yöntemleri

İlgili konular hakkında hazırlanmış notlar kullanılmaktadır. Yazarların eserleri ve hayatları hakkında öğrenciler tarafından ön hazırlıklar yapılır, derste anlatmalar, açıklamalar ve karşılıklı soru cevap olur. Ayrıca belli konulara grup çalışması yapılarak çalışılır.

Kaynaklar

Politis, Linu (2001). İstoria tis Neoellinikis Logotehnias. Atina:MIET Yayınları Dimaras, K. Th. ( 1995). İstoria tis Neoellinikis Logotehnias. Atina: İkaros Yayınları Vitti, M. (2003). İstoria tis Neoellinikis Logotehnias. Atina: Odisseas Yayınları Tonnet, Henry (2001). İstoria tou Neoellinikou Mithistorimatos. Çev. M. Karamanou. Atina: Patakis Yayınları Parisis, N. & Parisis, Io. (1999). Leksiko Logotehnikon Oron. Atina: OEDB Yayınları

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024