RUSÇA SÖZLÜ VE YAZILI ANLATIMA GİRİŞ I

İzlence Formu

Ders Adı RUSÇA SÖZLÜ VE YAZILI ANLATIMA GİRİŞ I Kod LEDE1136
Kredi 2 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Öğr. Gör. Dr. ZOYA ŞENGÜDER
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu ders, okuma - yazma alıştırmaları ile temel dilbilgisi kurallarını yinelerken orta düzeyde dinleme, anlama ve konuşma becerisini geliştirmeyi amaçlar.

İçerik

Rusça günlük konuşma tekniklerinin konular üzerinde uygulanarak öğretilmesi. Günlük konuşmada en çok kullanılan Rusça atasözü ve deyimler ezberletilerek pasif durumdaki sözcük hazinesinin aktif kullanıma geçmesine yönelik çalışmalar. "Tanışma", “Ulaşım”, “Uluslar”, "Rusya", “Alışveriş”, “Yemek”, "Hava Durumu" gibi çeşitli konu başlıklarında okutulan metinlere uygun diyaloglar oluşturma. Öğrencilerin öğrendikleri dilin konuşulduğu ülkenin yaşamı, kültürü vb. farklı yönleriyle tanışıklığının arttırılması.

Öğretim Yöntemleri

Düz Anlatım, soru-cevap diyalog, rol oynama, tartışma, küçük grup çalışması, portföy.

Kaynaklar

S.İ. Kokorina, İ.E. Davkova. Praktikun po razvitiyu ustnoy reçi, Moskva, Flinta, 2018. N.B. Karavanova. Govorite pravilno! Kurs russkoy razgovornoy reçi. Moskva, Russkiy yazık, 2001. O.İ. Glazunova. Davayte govorit po - russki. Uçebnik po russkomu yazıku. Moskva, 2001. N.S. Novikova, O.M. Sçerbakova. Udivitelnıye istoriyi. Moskva. Flinta. 2010.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024