ALÜVİYAL JEOMORFOLOJİ

İzlence Formu

Ders Adı ALÜVİYAL JEOMORFOLOJİ Kod CGRF3050
Kredi 2 AKTS 4
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. HÜSEYİN TUROĞLU
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu dersin amacı öğrencilere sedimantoloji, stratigrafi ve alüviyal jeomorfoloji çalışmalarında kullanılan temel prensipleri tanıtmaktır.

İçerik

Bu ders kapsamında; alüvyal Jeomorfoloji, Sedimantoloji, stratigrafi konularına ait temel kavram ve prensipler öğretilir. Alüvyal jeomorfolojinin oluşum gelişiminde rol alan etken ve süreçler tanıtılır. Alüviyal arazileri anlama, onlar hakkında değerlendirme yapma uygulamaları gerçekleştirilir.

Öğretim Yöntemleri

- Sunuş yolu ile öğrenme, - Fotoğraf ve video üzerinde tartışma, yorun ve çıkarımlar yapılması, - Harita analiz ve yorumlamalar yapılması.

Kaynaklar

- Erinç, S. (1982). Jeomorfoloji-I. İ.Ü. Edebiyat Fakültesi No:2931, İstanbul. - Önalan, M. (1993). Çökelmenin fiziksel ilkeleri fasiyes analizleri ve karasal çökelme ortamları. İ.Ü. Yayın No: 23825, Fakülte Yayın No: 88. İstanbul. - Bilgin, T. (1984). Adapazarı Ovası ve Sapanca Oluğunun Alüviyal Morfolojisi ve Kuaternerdeki Jeomorfolojik Tekamülü. İ.Ü. Edebiyat Fakültesi Yayınları No: 2572 - Doğan U. (Editör-Çeviri)(1984) Jeomorfolojinin Temelleri. Nobel, Yayın no: 1258, Ankara - Boggs, S. (2006). Principles of Sedimentology and Stratigraphy. Pearson Prentice Hall. US - Nichols, G. (2009). Sedimentology and Stratigraphy. John Wiley & Sons Ltd, UK. - Perry, C. ve Taylor, K. (Editörler)(2007). Environmental Sedimentology. Blackwell Publishing Ltd.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024