PROJE GELİŞTİRME, YAZMA VE YÖNETME

İzlence Formu

Ders Adı PROJE GELİŞTİRME, YAZMA VE YÖNETME Kod STKU8012
Kredi 3 AKTS 7
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. MURAT ŞENTÜRK
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu dersin amacı proje geliştirme, yazma ve yönetme sürecini ele alarak katılımcılara bir fikri nasıl proje hâline getirebileceklerini göstermek, proje yazma ve yönetmenin temel ilkelerini katılımcılarla paylaşmaktır.

İçerik

STK’ların giderek proje bazlı fonlara erişiminin yaygınlaşması birçok STK’nın proje hazırlamak, yazmak ve yönetmek konusunda ihtiyacının oluşmasına neden olmuştur. Gerek yerel gerekse uluslararası fonlardan yararlanma oranının düşük olmasının en önemli nedenlerinden biri proje hazırlama ve yönetme konusundaki yetersiz deneyimlerdir. Bu dersin amacı proje geliştirme, yazma ve yönetme sürecini ele alarak katılımcılara bir fikri nasıl proje hâline getirebileceklerini göstermek, proje yazma ve yönetmenin temel ilkelerini katılımcılarla paylaşmaktır. Bu dersin temelde üç bileşeni olacaktır: (1) Bir fikri proje hâline getirme, (2) proje basamaklarının/içeriklerinin yazılması ve (3) projelerin yönetilmesi. Bu derste projelerin nasıl geliştirilebileceğine ilişkin teorik bilgilerin yanı sıra katılımcılardan dönem sonuna kadar bir proje geliştirmeleri de istenecektir.

Öğretim Yöntemleri

Seminer

Kaynaklar

Nurhan Yentürk, Yiğit Aksakoğlu, Alper Akyüz, “Ders 3: Sorun Analizi”, “Ders 4: Hedef Analizi” Proje Hazırlama ve Bütçeleme Teknikleri içinde (s.19-41), İstanbul: Bilgi Üniversitesi Yayınları, 2016. Nurhan Yentürk, Yiğit Aksakoğlu, Alper Akyüz, “Ders 5: Strateji Analizi”, “Ders 6: Paydaş Analizi” Proje Hazırlama ve Bütçeleme Teknikleri içinde (s.42-59), İstanbul: Bilgi Üniversitesi Yayınları, 2016. Nurhan Yentürk, Yiğit Aksakoğlu, Alper Akyüz, “Ders 6: Projenin Amacı” Proje Hazırlama ve Bütçeleme Teknikleri içinde (s.60-68), İstanbul: Bilgi Üniversitesi Yayınları, 2016. Nurhan Yentürk, Yiğit Aksakoğlu, Alper Akyüz, “Ders 8: Faaliyetlerin Belirlenmesi” Proje Hazırlama ve Bütçeleme Teknikleri içinde (s.71-80), İstanbul: Bilgi Üniversitesi Yayınları, 2016. Nurhan Yentürk, Yiğit Aksakoğlu, Alper Akyüz, “Ders 9: Mantıksal Çerçeve Matrisi” Proje Hazırlama ve Bütçeleme Teknikleri içinde (s.81-89), İstanbul: Bilgi Üniversitesi Yayınları, 2016. Nurhan Yentürk, Yiğit Aksakoğlu, Alper Akyüz, “Ders 10: Çıktılar” Proje Hazırlama ve Bütçeleme Teknikleri içinde (s.90-106), İstanbul: Bilgi Üniversitesi Yayınları, 2016. Nurhan Yentürk, Yiğit Aksakoğlu, Alper Akyüz, “Ders 11: Risk Analizi ve Projenin Varsayımları” Proje Hazırlama ve Bütçeleme Teknikleri içinde (s.107-126), İstanbul: Bilgi Üniversitesi Yayınları, 2016. Nurhan Yentürk, Yiğit Aksakoğlu, Alper Akyüz, “Ders 12: Nesnel Başarı Göstergeleri” ve “Ders 13: Doğrulama Kaynakları” Proje Hazırlama ve Bütçeleme Teknikleri içinde (s.127-177), İstanbul: Bilgi Üniversitesi Yayınları, 2016. Nurhan Yentürk, Yiğit Aksakoğlu, Alper Akyüz, “Ders 14: İzleme ve Değerlendirme” ve “Ders 15: Sürdürülebilirlik” Proje Hazırlama ve Bütçeleme Teknikleri içinde (s.178-201), İstanbul: Bilgi Üniversitesi Yayınları, 2016. Nurhan Yentürk, Yiğit Aksakoğlu, Alper Akyüz, “Ders 16: Faaliyet ve Zaman Planlaması” ve “Ders 17: Bütçe Hazırlama ve Kaynak Planlaması” Proje Hazırlama ve Bütçeleme Teknikleri içinde (s.202-284), İstanbul: Bilgi Üniversitesi Yayınları, 2016. Pocket Mentor: Proje Yöntemi, “Proje Nasıl Yönetilir?” ve “Proje Nasıl Yönetilir?” Proje Hazırlama ve Bütçeleme Teknikleri içinde (s.67-78 ve 79-90), İstanbul: Optimist Yayınları, 2016.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024