YİYECEK-İÇECEK MALİYET KONTROL

İzlence Formu

Ders Adı YİYECEK-İÇECEK MALİYET KONTROL Kod TURBHP4109
Kredi 3 AKTS 0
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. MEHMET ERKAN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Öğrencilerin turizm işletmelerinde yiyecek-içecek maliyet kontrolü hakkında bilgi sahibi olmalarını ve bunu çalışma hayatlarında uygulamaya geçirmelerini sağlayabilmektir.

İçerik

Yiyecek İçecek maliyet kontrolün kapsam ve önemi; Maliyet kontrol sisteminin işletmeye ekonomik açıdan faydaları, giderlerin kontrol altında olmasının önemi, Yiyecek İçecek maliyet kontrol süreç ve aşamaları; Standart yiyecek-içecek reçetelerinin oluşturulması ve reçetelerin maliyet hesaplarının yapılması; Maliyetlerin hesaplanması, Yiyecek 'içecek üretim ve satış raporlarının hazırlanması, İçecek üretim ve satış raporlarının hazırlanması

Öğretim Yöntemleri

Ders öğretim üyesi tarafından anlatılacak ancak öğrencilerinde gerekli yerlerde derse katılımı sağlanarak konunun anlaşılırlılığı arttırılmaya çalışılacaktır. Öğretim üyesi tarafından verilen örnek olayların çözümü öncelikle öğrenciye bırakılacak; daha sonra çözüm sınıfta yapılacaktır.

Kaynaklar

Food and Beverage Cost Control,Lea Dopson- David Hayes

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024