İŞLETME

İzlence Formu

Ders Adı İŞLETME Kod TURBHP1033
Kredi 3 AKTS 0
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. HALUK TANRIVERDİ
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Dersin amacı öğrencilerinin işletme ve işletmecilik kavramlarını netleştirmesini sağlamak, öğrencilerin ilerideki yıllarda alacağı derslerin temelini oluşturmak, çalışma hayatında karşısına çıkacak olan kavramlar ve yöntemlerle birlikte işletmecilikteki yeni gelişmeler ve güncel kavramların öğretilmesidir.

İçerik

Bu ders işletme kavramı ile başlar ve bu konudaki temel kavramlar açıklandıktan sonra bir işletmenin kurulabilmesi için gerekli olan yer seçimi, büyüklük, fizibilite çalışması, hukuki anlamda kuruluş yöntemlerinin yanında bir işletmenin faaliyetlerini sürdürmesi için gerekli olan tüm fonksiyonların detaylı olarak incelenmesi ve işletmecilikle ilgili güncel uygulamalar da işlenerek tamamlanır.

Öğretim Yöntemleri

Dersler öğretim üyesinin dersi anlatması ve öğrencilerin aktif katılımı ile yapılacaktır. Ayrıca, öğrenciler tarafından hazırlanacak, ödevler ve araştırmaların derste kısa bir şekilde sunumu yapılacaktır.

Kaynaklar

Tanrıverdi Haluk (2014) İşletme Dersi Ders Notları (Sunu Şeklinde) Mucuk, İsmet, Modern İşletmecilik, Türkmen Kitabevi, İstanbul, 2008.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024