SANAT TARİHİ TERMİNOLOJİSİ I

İzlence Formu

Ders Adı SANAT TARİHİ TERMİNOLOJİSİ I Kod SATA1087
Kredi 3 AKTS 6
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. GÜLBERK BİLECİK
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Türk ve İslam sanatına ait eserlerinin anlaşılması için büyük önem taşıyan terim ve kavramların öğretilmesi ve bu konuda öğrencilerin sağlam bir alt yapı oluşturabilmesi.

İçerik

Mimari, küçük el sanatları gibi Türk ve İslam Sanatı eserlerine ait terimler detaylı bir şekilde tanıtılacak ve bilgiler resimlerle desteklenecektir.

Öğretim Yöntemleri

Dersler, anlatılan konuları destekler şekilde hazırlanmış planlar, çizimler ve resimlerden oluşan power point sunumlarıyla öğrencilere aktarılacaktır. Derslerin sonunda öğrencilere konularla ilgili ödevler verilecektir.

Kaynaklar

Arseven, Celal Esat, Sanat Ansiklopedisi, İstanbul 1983.Hasol, Doğan; Ansiklopedik Mimarlık Sözlüğü, Yapı-Endüstri Merkezi Yayınları, İstanbul 1979. Kuban, Doğan, Mimarlık Kavramları: Tarihsel Perspektif İçinde Mimarlığın Kuramsal Sözlüğüne Giriş, Yem Yayınları, İstanbul 1989. Sözen, Metin-Tanyeli, Uğur, Sanat Kavram ve Terimleri Sözlüğü, Remzi Kitabevi, İstanbul. 1992 Turani, Adnan Sanat Terimleri Sözlüğü, Remzi Kitabevi, İstanbul, 1995. Wölflinn, Sanat Tarihinin Temel Kavramları, Remzi Kitabevi, İstanbul, 1990.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024