SEMİNER

İzlence Formu

Ders Adı SEMİNER Kod DHTE9019
Kredi 0 AKTS 6
Z/S Zorunlu Teorik Saat 0
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. YASEMİN BENDERLİ GÖKÇE
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Diş Hastalıkları ve Tedavisi Doktora Dersleri kapsamına giren konularda yapılan çalışmalarla ilgili makaleleri okuması, bu makalelerin giriş, materyal ve metod, bulgular ve tartışma bölümlerini anlayıp yorumlayacak şekilde yeterlilik edinmesi, ayrıca Diş Hastalıkları ve Tedavisi alanında bir konuyu derleyip sunum yapacak düzeye gelmesi amaçlanır.

İçerik

Dişlerin strüktürel biyolojisi, diş sert dokularının patobiyolojisi, diş sert doku hastalıklarında tanı ve tedavi planı, operatif ve restoratif diş hekimliği, diş sert doku hastalıklarında klinik proflaksi ve çürük tedavisi, restoratif diş tedavisinde biyomateryaller, çürük riskini belirleyici girişimler ve non invasif tedaviler , estetik amaçlı girişimler, konservatif estetik diş hekimliği, konservatif diş tedavisinde araştırma yöntemleri, hastaya ait klinik, radyolojik ve laboratuar bulgularından tanıya ulaşma ve tedavi planlaması, diş hastalıklarında operatif ve restoratif tedaviler

Öğretim Yöntemleri

Anlatım, interaktif eğitim

Kaynaklar

1-Freedman G. Contemporary Esthetic Dentistry. Mosby, St. Louis, Missouri. 2- Summitt, James B.; Robbins, J. William; Hilton, Thomas J.; Schwartz, Richard S. (editors). Fundamentals of Operative Dentistry: A Contemporary Approach, Third Edition , Quintessence Publishing Co, Inc.Illinois. 3- Roberson T, Heymann HO, and Edward Jwift Jr E (Eds).Sturdevant's Art and Science of Operative Dentistry, 5th Edition,Mosby, St. Louis, Missouri. 4-Axelsson, P. (2004) Diagnosis and Risk Prediction of Dental Caries. Chicago:Quintessence. 5-Axelsson, P. (2004)Preventive Materials,Methods,and programs. Chicago:Quintessence. 6-Wilson, N. ve Plasschaert, A. (2007) . Dental caries,minimally ınvasive dentistry and evidence-based clinical practice. İçinde N.Wilson (Ed.), Minimally ınvasive dentistry. London: Quintessence;1-6. 7-Robertson, T. M. ve Lundeen, T. F.(2002) Cariology: The Lesions, Etiology, Prevention and Control. İçinde T.M. Robertson , H.O. Heymann ve E.J.Swift (Eds.) Sturdevant?s Art & Science of Operative Dentistry. (4th ed.). St.Louise : Mosby; 8-Wilson, N. ve Plasschaert, A. (2007) . Dental Caries,Minimally Invasive Dentistry and Evidence-Based Clinical Practice. İçinde N.Wilson (Ed.), Minimally ınvasive dentistry. London: Quintessence;1-6.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024