ORAL DİAGNOZ III

İzlence Formu

Ders Adı ORAL DİAGNOZ III Kod ADCR9003
Kredi 2 AKTS 12
Z/S Zorunlu Teorik Saat 1
Uygulama Saat 2 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. İLKNUR ÖZCAN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Diş hekimliği açısından hastaya yaklaşım, çeşitli sistemik hastalıkların değerlendirilmesi. özel durumu bulunan hastalara tedavi ve tedavi planlaması açısından yaklaşımın öğrenilmesidir.

İçerik

Oral Diagnoz II dersinin devamı niteliğindeki bu ders kapsamında TUKMOS Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi çekirdek müfredatına da uygun şekilde şu konular ele alınmaktadır. -Oral ve perioral bölgenin değerlendirilmesi (Anatomik oluşumlar ve nonspesifik mukozal değişiklikler) -Oral ve perioral bölge yumuşak doku enfeksiyöz lezyonları (Bakteriyel, fungal ve viral Enfeksiyonlar) -Oral ve perioral bölge sert doku lezyonları (Odontojenik ve non-odontojenik bakteriyel enfeksiyonlar, fokal enfeksiyon) -Oral ve perioral bölge lezyonları (Veziküler ve bulloz lezyonlar, beyaz lezyonlar, renkli lezyonlar, hiperplastik lezyonlar, prekanseröz lezyonlar, neoplastik lezyonlar (benign, malign), alerjik ve toksik reaksiyonlar) -Sistemik hastalıklarda oral bulgular (Endokrin düzensizliklerde oral bulgular, gastrointestinal düzensizliklerde oral bulgular, kan hastalıkları, psikosomatik durumlar)

Öğretim Yöntemleri

İnteraktif Eğitim

Kaynaklar

1.Dişhekimliği Radyolojisi- Prof. Dr. Abubekir Harorlı, Doç. Dr. H. Murat Akgül, Yrd. Doç. Dr. Saadettin Dağıstan 2.Oral Radiology Principles and Interpretation- Stuart C. White, Micheal J. Pharoah 3. Diagnostic Imaging: Oral and Maxillofacial- Lisa J. Koenig 4.Textbook of Oral Pathology- Anil G. Ghom

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024