KALP - DAMAR SİSTEMİ HASTALIKLARININ TEDAVİSİNDE KULLANILAN İLAÇLARIN FARMAKOLOJİSİ

İzlence Formu

Ders Adı KALP - DAMAR SİSTEMİ HASTALIKLARININ TEDAVİSİNDE KULLANILAN İLAÇLARIN FARMAKOLOJİSİ Kod FARM9005
Kredi 4 AKTS 12
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 4 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. BİRSEL SÖNMEZ UYDEŞ DOĞAN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Kalp-damar sisteminin anatomik ve fizyolojik özellikleri,kalp yetmezliği, miyokard infarktüsü ve anjina pektoris tedavisinde kullanılan ilaçlar ile antiaritmik, periferik vazodilatör, hipolipidemik ve antitrombotik ilaçların farmakolojik etkileri, etki mekanizmaları, endikasyonları, kontrendikasyonları, yan etkileri, ilaç-ilaç ve ilaç-besin etkileşmeleri konusunda yeterli bilgiye sahip bireylerin yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

İçerik

Kardiyovasküler sistem anatomisi ve fizyolojisi, kalp yetmezliği, anjina pektoris, miyokard enfarktüsü tedavisinde kullanılan ilaçlar ve antiaritmik, periferik vazodilatör, hipolipidemik, antitrombotik ilaçların farmakolojisi ve tedavideki kullanımları.

Öğretim Yöntemleri

Anlatım, interaktif eğitim, ödev, oral sunum.

Kaynaklar

Rasyonel Tedavi Yönünden Tıbbi Farmakoloji, Ed. Prof. Dr.Oğuz Kayaalp, 12. Baskı, Pelikan Yayıncılık, Ankara, 2009. Goodman & Gilman Tedavinin Farmakolojik Temeli (Türkçe Çeviri), Ed: Öner Süzer, Nobel Tıp Kitabevleri, 2009 Rang & Dale’s Pharmacology, Rang H, Dale MM, Ritter JM, Flower RJ, 6. Baskı, Churchill & Livingstone, Philadelphia, 2007. Basic and Clinical Pharmacology, Katzung BG ve ark., 11. Baskı, McGraw Hill, 2009. Lippincott’s Pharmacology, Harvey RA, Champe PC, 4. Baskı, Lippincott-Raven, 2008.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024