RESTORATİF DİŞ TEDAVİSİ IV

İzlence Formu

Ders Adı RESTORATİF DİŞ TEDAVİSİ IV Kod DIHE4003-D
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 2 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. HANDE ŞAR SANCAKLI
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Uluslar arası çürük tespit ve değerlendirme sisteminin bilinmesi ve klinik uygulamaları, Adeziv dişhekimliği ve adeziv restorasyon yapımının bilinmesi ve uygulanması, estetik restorasyon uygulamalarının yapılabilmesi, derin dentin çürüğü tedavisi, dönen aletlerin etkin olarak kullanılışının bilinmesi, gerodontolojide klinik yaklaşım ve koruyucu dişhekimliği uygulamalarının bilinmesi, Black kavitelerinde rezistans ve retansiyon artırıcı işlemlerin yapılabilmesi, sürekli dişlerde anomalilerin öğrenilmesi, dişlerde oluşan renklenmeler ile halitozisin bilinmesi, kanal tedavili ve travma görmüş dişlerde adezif restoratif uygulamaların bilinmesi, restoratif diş tedavisi uygulamalarında lazer uygulamaları ile restoratif diş tedavisinde oklüzyon hakkında bilgi aktarımıdır.

İçerik

Uluslararası çürük tespit ve değerlendirme sisteminin klinik açıdan kullanımı, restoratif diş tedavisinde dönen enstrümanlarda temel kurallar, derin dentin çürüğü ve tedavisi, restoratif diş tedavisinde minimal invazif uygulamalar, adezif restorasyonlar ve uygulama teknikleri, Black kavitelerinde rezistans ve retansiyon artırıcı işlemler ile dişlerde biyomekanik, restoratif diş tedavisinde oklüzyon, yaşlılık diş hekimliğinde klinik yaklaşım ve koruyucu uygulamalar, Dentin hassasiyeti ve post operatif hassasiyetin tanınması ve tedavi planlaması, tedavide estetik prensipler, sürekli dişlerde anomaliler, kanal tedavili dişlerde fiber post ve adezif sistem uygulamaları, dişlerde renkleşme ve ağız kokusu ile travma görmüş ön dişlerde restoratif uygulamalar bu ders kapsamında verilmektedir.

Öğretim Yöntemleri

Sunuş yolu ile öğretim, İnteraktif eğitim, Küçük grup çalışması, Aeratör, Mikromotor, Angludurva, Eldiven, Maske, Bone, El aletleri (Ayna, sond, presel, fulvar, spatül vb),

Kaynaklar

Thylstrup A, Fejerskov O. Textbook of Clinical Cariology. 2nd ed. Munksgaard, 1999 Roberson TM, Heymann HO, Swift EJ Jr. Sturdevant's Art and Science of Operative Dentistry, 5th ed. Mosby Elsevier, 2006 Kidd E. Essentials of dental caries. 3rd ed. Oxford University Press, 2005 Fejerskov O, Kidd E. Dental Caries: The Desease and its Clinical management, 2nd ed. Wiley-Blackwell, 2008 Manisalı Y, Koray F. Ağız-Diş Embriyolojisi ve Histolojisi, Yenilik Basımevi, 1982 Edgar WM, O'Mullane DM. Saliva and Oral Health. 2nd ed. British Dental Journal, Thanet Press Limited, 1996 White C, Phcroah MJ. Oral Radiology, Principle and Interpretation, 6th ed. Mosby Elsevier, 2009 George Freedman. Contemporary Esthetic Dentistry. Mosby Elsevier, 2012.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024