RESTORATİF DİŞ TEDAVİSİ V

İzlence Formu

Ders Adı RESTORATİF DİŞ TEDAVİSİ V Kod DIHE5003-C
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 2 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. UĞUR ERDEMİR
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Restorasyonlarda cila yapımının ve klinik öneminin bilinmesi, Endodontik tedavili dişlerde kuron direncini artırıcı işlemlerin bilinmesi ve uygulanması, Dişlerde oluşan renkleşmelerin nedenlerinin bilinmesi ve tedavisi, Farklı restoratif biyomateryallerin bilinmesi ve kullanılması, Poliasit ve reçine modifiye cam iyonomerlerin endikasyon ve uygulama tekniklerinin bilinmesi, Servikal duyarlılık nedenleri ve tedavi yaklaşımları, farklı restoratif materyallerin yenileme ve tamir kriterlerinin bilinmesi ve uygulanması, Restoratif diş tedavisinde direkt indirekt vener restorasyonların endikasyonları ve uygulamalarının bilinmesi, Posterior kompozit materyallerin bilinmesi ve klinik uygulamaları, inley onley restorasyonların preparasyon ve uygulama teknikleri gibi konularda ileri restorasyon tekniklerini kavramak, geleneksel uygulamalarda modifikasyonlar yapabilecek muhakeme yeteneğini geliştirmek ve tedavi sonrası ortaya çıkabilecek problemleri yönetme düzeyine erişmektir.

İçerik

Bu derste ileri restorasyon tekniklerinin yapım aşamaları, cila prosedürleri, farklı biyomateryallerin endikasyonları ve uygulama teknikleri, geleneksel uygulama prosedürlerinin modifikasyonları ile restorasyonların yenilenme endikasyonları ve tamir prosedürleri anlatılmaktadır.

Öğretim Yöntemleri

Sunuş yolu ile öğretim, İnteraktif eğitim, Küçük grup çalışması, Aeratör, Mikromotor, Angludurva, Eldiven, Maske, Bone, El aletleri (Ayna, sond, presel, fulvar, spatül vb),

Kaynaklar

Roberson TM, Heymann HO, Swift EJ Jr. Sturdevant's Art and Science of Operative Dentistry, 5th ed. Mosby Elsevier, 2006 Schwartz RS, Summit JB, Robbins JW. Fundamental of Operative Dentistry. Quintessence Books, Illinois, USA, 2005. Kidd E. Essentials of dental caries. 3rd ed. Oxford University Press, 2005 George Freedman. Contemporary Esthetic Dentistry. Mosby Elsevier, 2012. Wilson NHF, Roulet JF, Fuzzi M. Advances in Operative Dentistry. Quintessence Books, Illinois, USA, 2001. Devlin H. Operative Dentistry: A Practical Guide to Recent Innovations. Springer-Verlag, Berlin, Heidelberg, 2006. Geissberger M. Esthetic Dentistry in Clinical Practice. 1st ed., Blackwell Publishing, 2010.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024