FELSEFE TARİHİ

İzlence Formu

Ders Adı FELSEFE TARİHİ Kod ILHT3111C
Kredi 3 AKTS 4
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. MUHARREM HAFIZ
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Derste öğrencilerin felsefe tarihine dair kronolojik bilgi sahibi olmaları, düşünce akımlarını bilen, temel felsefi kavram ve düşüncelere hakim, analitik ve eleştirel düşünceye sahip entelektüel ve felsefi analiz yeteneğine sahip olmaları amaçlanmaktadır.

İçerik

İlkçağ felsefesinin genel karakteristiği ve düşünme tarzı ile Helenistik felsefe ve Roma felsefesinin genel yapısı; Ortaçağ felsefe ve Yeniçağ (XVII. Yüzyıl) felsefesinin karakteristik yapısı ve Kartezyen felsefe ile bu felsefenin etkileri; XVIII. Yüzyıl Aydınlanma felsefesinin problemleri, mahiyeti ve etkileri; Kant felsefesi bu dersin içeriğini oluşturmaktadır.

Öğretim Yöntemleri

Derste öğrenci merkezli etkin öğrenim ve seminer yöntemi uygulanmaktadır. Öğrenci, haftalık olarak dersi takip ederek ve ödevleri yönergeler doğrultusunda yaparak dersi tamamlar.

Kaynaklar

Ahmet Cevizci Felsefe Tarihi, Plato Sokrates'in Savunması, Plato Phaidon ve Timaios, Aristoteles Metafizik (Bazı Bölümler) Descartes Metod Üzerine Söylem, Spinoza, Etika (Bazı Bölümler) Leibniz, Monadoloji, Kant Saf Aklın Eleştirisi (Bazı Bölümler)

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024