ADLİ KOLLUK

İzlence Formu

Ders Adı ADLİ KOLLUK Kod AİGH1208
Kredi 2 AKTS 2
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Öğr. Gör. EREN SOLMAZ
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Adli Kolluk dersi; Öğrencilerin, Hukuk dünyasının bir parçası olacakları meslek hayatlarında, ihtiyaç duydukları her an Kolluk Faaliyetlerine ilişkin yeterli bilgi ve donanıma sahip olmalarını sağlamaya yardımcı olacaktır.

İçerik

Adli Kolluk dersi, Kolluk faaliyetlerinin hukuki rejimi, Kamu Düzeni ve Unsurları, Adli Kolluk - İdari Kolluk ayırımı, Kolluk Teşkilatı, Kolluk Personeli, Görev ve Yetkileri, Kolluk işlemleri, Kolluğun zor kullanma yetkisi, Kolluğun silah kullanma yetkisi, Cumhuriyet Savcısının Kolluk Faaliyetlerindeki Rolü, Görev ve Yetkileri, Amirin Emri, Yaptırımlar, Yaptırımların sınıflandırılması konu başlıklarından oluşmaktadır.

Öğretim Yöntemleri

Adli Kolluk dersi, teorik bilgilerin sözlü anlatımı, mevzuat bilgisinin sözlü ve görsel olarak aktarılması, ilgili yargı içtihatlarının ve örnek somut olayların görsel ve sözlü olarak anlatılmasıyla birlikte ihtiyaç halinde pratik çalışmalar yapılması şeklinde yürütülmektedir.

Kaynaklar

Ceza Muhakemesi Hukuku ve İdare Hukuku ders kitapları, Kolluk konusunda yazılmış bilimsel eserler, Yargı Kararları ve İlgili Mevzuat (Anayasal Hükümler, Kanunlar, KHK, Tüzük, Yönetmelik ve Diğer Düzenleyici İşlemler) kaynak olarak kullanılmaktadır.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024