PLASTİK VE REKONSTRÜKTİF CERRAHİ

İzlence Formu

Ders Adı PLASTİK VE REKONSTRÜKTİF CERRAHİ Kod TIPF5100B1
Kredi 2 AKTS 2
Z/S Zorunlu Teorik Saat 0
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. MEHMET İSMAİL ERMİŞ
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Genel Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi ve El Cerrahisi Hakkında geniş genel bilgi verilmektedir. Pratisyen hekime gerekli bilgiler,acil yaklaşımlar, hastaların stabil hale getirilmesi, servis ve sonrası hizmetler anlatılır. Uygulama olarak muayenenin özelikleri, biopsi alınması, interdentel fiksasyon, pansuman ve yara bakımı gibi bilgiler uygulamayla öğretilir.

İçerik

Dersin İçeriği: Genel plastik cerrahi, Replantasyonlar, Volkmann ve Dupuytren kontaktürleri, Plastik cerrahide meme, Dudak kanserleri ve tedavisi, Estetik Cerrahi, Yanık ve tedavileri, Dudak-damak yarıkları, Tükürük bezi tümörleri ve vasküler malformasyonlar, Yüz travmaları, Baş-boyun kanserleri, Ortognatik ve craniofasiyal cerrahi, Periorbital cerrahi ve yüz rekonstrüksiyonu, Deri kanserleri ve malign melanom, Fasiyal plastik cerrahi, Plastik cerrahi teknikleri ve yara iyileşmesi, Greft ve flepler, Konjenital el anomalileri ve elin sık rastlanan hastalıkları, El ve üst ekstremite felçleri, Elde enfeksiyon ve tümörler, El anatomisi, elde tendon ve sinir yaralanmaları, Romatoid el ve tuzak nöropatiler, Rekonstrüktif mikrocerrahi

Öğretim Yöntemleri

Teorik ders sunumları

Kaynaklar

Cohen, MİMİS; Mastery of plastic and Reconstructive Surgery. V-I,II N.Y.(1994) Stephen Y.Mathes; Plastic Surgery, Volume I-VI, Chine,(2006) Grabb and Smith; Plastic Surgey: Boston(2006)

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024