ELEKTRONİK DEVRELER II

İzlence Formu

Ders Adı ELEKTRONİK DEVRELER II Kod 303
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. FIRAT KAÇAR
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Katlı ve fark kuvvetlendiriclerin analizini yapabilme akım ve gerilim kazancını hesaplayabilmeli giriş ve çıkış empedanslarını hesaplayabilmelidir. Kuvvetlendiricilerin devreye uygulanan giriş işaretinin frekans yanıtını nasıl olacağını sayısal ve grafiksel olarak kavraması gereklidir. Kuvvetlendiricilerin devreye uygulanan giriş işaretinin darbe cevabının nasıl olacağını sayısal ve grafiksel olarak kavraması gereklidir. Geribeslemenin devreye etkisini tam olarak belirleyebilmeli ve hangi devrede hangi geribesleme devresinin uygulanabilecğini bilmesi gerekir. Osilatör yapılarını tanıyabilmeli ve osilatörlerin çalışması ve osilasyon şartının ve osilasyon frekansının çıkarımasını bilmelidir. Güç kuvvetlendiricilerini tanıyabilmeli ve hangi yapılarda kullanılması gerektiğini bilmelidir.

İçerik

Elektronik Devreleri II ,bölümün ikinci elektronik dersi olup, Elektronik devreler dersinin devamı niteliğindedir. Katlı kuvvetlendiriciler, fark kuvvetlendiricisi, Frekans cevabı, darbe cevabı, geribesleme ve osilatör konularından oluşmaktadır.

Öğretim Yöntemleri

Sunuş Yolu ile Öğretim, Düz Anlatım, Soru-cevap ve Proje çalışması.

Kaynaklar

M.S. Türköz, Elektronik, Birsen Yayınevi, İstanbul, 2007. R. Boylestad, L. Nashelsky, Elektronik Elemanlar ve Devre Teorisi, MEB, İstanbul, 2000. A. S. Sedra and K. C. Smith Microelectronic Circuits, 5th edition, oxford, 2008.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024