JEOTERMAL SİSTEMLER

İzlence Formu

Ders Adı JEOTERMAL SİSTEMLER Kod JEMU4052
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Jeotermal sahanın araştırılması, jeotermal bir sahada yapılabilecek çalışmalar, Jeotermal akışkanın çıkartılması ve kullanılması hakkında bilgi vermek, jeotermal enerji kaynakları ve teknolojileri hakkında bilgi ve deneyim kazandırmak, ülkemizin jeotermal enerji kaynaklarının daha verimli değerlendirilebilmesi için geliştirilebilecek sistem ve stratejileri sunmak.

İçerik

Jeotermal terimler ve açıklamaları; Jeotermal Kaynaklar, Hidrotermal Sistemler ve Yeraltısuyu, Hidroloji, Beslenme alanı, Jeotermal sahaların hidrojeolojik özellikleri ve sınıflamalar; Tektonik Hidrojeoloji (İkincil Gözeneklilik), Hidrojeokimyasal Araştırmalar, Jeotermal alanlarda araştırma ve geliştirme çalışmaları; Hidrolojik-Hidrojeolojik Modeller Jeotermal enerjiden elektrik üretimi, ısıtmacılık ve balneolojik açıdan yararlanma yöntemleri; Dünyada ve Türkiye'de önemli jeotermal alanların jeolojik ve hidrojeolojik özellikleri

Öğretim Yöntemleri

Sunuş Yolu ile Öğretim, Uygulama Yoluyla Öğretim, Düz Anlatım, Tartışma, Soru-cevap, Proje çalışması, grup çalışması

Kaynaklar

1.Özler HM (2010). Jeotermal Sistemler Ders Notları Durak Copy Avcılar 2.Arnossan, S., 1975, Application of the silica geothermometer.ın low temperature area in Iceland.Amer.J.Sci.275 pp.763-784. 3.Christoper,H.,andArmstead ,1978,Geothermal energy.John Willey and Sons.pp.340 4.Ellis, E:J:Mahon, W.A.J.1977, Chemistry and geothermal system. Academic pres Newyork.SanFrancis. London. 5.Fournier,R.O,1977, Chemical geothermometer and mixing models for geothermal system.Geotermics,vol.5,pp.41-50.Pergamon Press. 6.Sigurdsson, F., 1987, Hydrogeolgy and geohydrology geothermal traning programe R.6.Reykjavik Iceland.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024