UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK

İzlence Formu

Ders Adı UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK Kod MUHG0001
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 2 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bir ülkenin gelişmesinde girişimlerin ve girişimcilerin rolü son derece önemlidir. Bu bağlamda Uygulamalı Girişimcilik dersi, kendi işini kurmak isteyen öğrencilerin girişimcilik için sahip olmaları gereken kişisel özelliklerini ortaya koymalarını, gerekli bilgi ve beceriyi kazanmalarını ve uygulamalı olarak bu yetkinlikleri elde etmelerini amaçlamaktadır. Bu ders KOSGEB Destek Programı Yönetmeliği çerçevesinde uygulanan Girişimcilik Destek Programı kapsamında düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ile eş değer olup dersten başarılı olan öğrencilere Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi verilecektir. Bu belge ile öğrencilere kurmayı planladıkları işler için KOSGEB’den destek sağlanabilecektir.

İçerik

Temel girişimcilik ve iş kurma fikrinin hem teorik hemde güncel örneklemelerle aktarılması.

Öğretim Yöntemleri

Girişimcilik ve iş planı oluşturma ile ilgili teorik bilgilerin verilmesi, başarılı iş modellerinin incelenmesi, iş planı hazırlanması ve sunumu.

Kaynaklar

1. Başarılı Bir Şirket için Fark Yaratan 10 İnovasyon Şifresi- Tom Kelley 2. İnovasyon Çemberi-Tom Peters 3. Ters İnovasyon- Vijay Govindarajan, Chris Trimble 4. Girişimcilik Kültürü-Ayşe İrmiş, İbrahim Durak, ve Lütfiye Özdemir 5. Adım Adım Girişimcilik-RachelleThackray 6. Sosyal Girişimcilik-Burcu Kümbül Güler 7. Yeni Girişimcilik-Arman Kırım 8. Girişimcilik ve Küçük İşletme Yönetimi-Orhan Küçük 9. Girişimciler için Kolay İş Planı Hazırlama-Tufan Karaca

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024