MÜHENDİSLİK JEOLOJİSİ

İzlence Formu

Ders Adı MÜHENDİSLİK JEOLOJİSİ Kod JEMU3031
Kredi 3 AKTS 4
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 2 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Mühendislik jeolojisinde yapı temelleri, yeraltı kazıları, şevler ve yapı malzemeleri ile ilgili temel kavram, teori ve uygulamalar hakkında bilgilendirmek, mühendislik jeolojisi problemlerini ortaya koyabilmek ve uygun araştırma yöntemlerinin seçebilmek için bakış açılarını geliştirmek.

İçerik

Mühendislik jeolojisi araştırmaları, kayaların mühendislik özellikleri, zeminlerin mühendislik özellikleri, süreksizlikler ve süreksizliklerin mühendislik özellikleri, kaya ve zeminlerin sınıflandırılması, kayalarda ayrışma ve mühendislikteki önemi, mühendislik jeolojisi haritaları, kitle hareketleri, tünel ve otoyol güzergahları, baraj yerleri ve derin kazı temellerinde yapılan özel mühendislik jeolojisi araştırmaları ve doğal yapı malzemesi araştırmaları

Öğretim Yöntemleri

Sunuş Yolu ile Öğretim, Düz Anlatım, saha çalışması, Tartışma, Soru-cevap, Proje çalışması, Küçük grup çalışması

Kaynaklar

Waltham, T, 2002, Fundamentals of Engineering Geology, Spon Press, New York. Bell, F.G., 1993. Engineering Geology. Blackwell Scientific Publications. London, 359 p. Johnson, R.B. and DeGraff, J.V., 1988. Principles of Engineering Geology. John Wiley and Sons, Inc., 497 p. Erguvanlı, K., 1982, Mühendislik Jeolojisi, Teknik Üniversite Matbaası, 590 sayfa. ޞekercioğlu, E., 1998, Yapıların Projelendirilmesinde Mühendislik Jeolojisi, Jeoloji Mühendisleri Odası Yayını, No:28, 229 s. Ertunç, A., Mühendislik Jeolojisi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Yayın No:41, 179 s.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024