İŞ VE MESLEK AHLAKI

İzlence Formu

Ders Adı İŞ VE MESLEK AHLAKI Kod CEEN7038
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. SEDAT MURAT
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

İş ve meslek ahlakının öğrenilmesi ve iş hayatında iş ahlakı uygulamalarının yapılabilmesi için gerekli teorik ve pratik donanımların kazanılması.

İçerik

Derste öncellikle etik ve ahlak kavramları açıklanmaktadır. Ardından, iş etiği konusunun dinlerdeki yeri incelenecektir. Dersin ilerleyen bölümlerinde, iş etiği konusu ile ilgili günümüzde öne çıkan kavramlar ve uygulamalar tartışılacaktır. Ders kapsamında çalışma ahlakının Türkiye'deki durumu tarihi perspektiften örnek olaylar yardımıyla değerlendirilecektir.

Öğretim Yöntemleri

Ders anlatımı ile öğrencilere teorik bilgiler aktarılacak ve ardından öğrenci tarafından iş ve meslek ahlakı alanında yapılan araştırmalar ile konuların kapsamlı bir şekilde öğretilmesi sağlanacaktır.

Kaynaklar

İş Ahlakı Ders Notları (Prof. Dr. Sedat MURAT) Halil Zaim, İş Hayatında Erdemli İnsan, İstanbul, Empati Matbaacılık, 2012. Sabri Orman, Zeki Parlak, İşletmelerde İş Etiği, İstanbul, İTO Yayınları, 2009. İGİAD (İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği) Yayınları İş Ahlakı Dergisi (isahlakidergisi.com) İşletmelerde İş Etiği, Editör: Sabri Orman, Zeki Parlak, 2009 İş Hayatında Erdemli İnsan, Halil Zaim Kamu Görevlileri Etik Kurulu'nun yayınları ve raporları

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024