İŞLETMELERDE DUYGU YÖNETİMİ

İzlence Formu

Ders Adı İŞLETMELERDE DUYGU YÖNETİMİ Kod EIIK7050
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. ŞELALE UŞEN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Örgütlerin sahip oldukları kaynakların ve yeteneklerin (örgütsel yetenekler) niteliğinin temelinde insan kaynaklarının (çalışanların) özellikleri, becerileri ve yetenekleri yatmaktadır. Sürdürülebilir rekabet üstünlüğü sağlamada örgütsel yeteneklerin geliştirilebilmesi için duygusal yeteneklerin etkin ve doğru yönetilmesi gerekmektedir. Duygular, davranışlar üzerinde belirli şekillerde etkili olmaktadır. Duyguları çalışma ortamından ayrı tutmak mümkün değildir. Dolayısıyla bu derste örgütsel yaşamın önemli bir parçası olan duyguların tanınması ve başarılı bir şekilde nasıl yönetileceğinin öğrenilmesi hedeflenmektedir.

İçerik

Bu derste stratejik yönetim anlayışına dayalı İKY'nin dayanağını oluşturan kaynak temelli yaklaşıma göre örgütsel yeteneklerin taklit edilemez unsuru olan insan kaynağının ve insan davranışlarının ayrılmaz bir parçası olan duygularının güçlendirilmesi, geliştirilmesi, başarılı bir şekilde yönetilmesi, duygusal zeka ve örgütsel zeka ile ilişkilendirilerek açıklanması hedeflenmektedir.

Öğretim Yöntemleri

Ders anlatımı, karşılıklı müzakare,sunumlar ve örnek olay incelemeleri

Kaynaklar

iSMET BARUTÇUGİL , Organizasyonlarda duygu yönetimi ERAY BECEREN, Duygusal ve Sosyal Zekamız HAYATİ ODABAŞI, 360 DERECE İLETİŞİM

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024