GELİR DAĞILIMI VE KREDİ EKONOMİSİ

İzlence Formu

Ders Adı GELİR DAĞILIMI VE KREDİ EKONOMİSİ Kod CEEN7099
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. BAŞAK IŞIL ALPAR
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Gelir dağılımı ve kredi ekonomisi konusunu, tüm zihniyet ve sistemler çerçevesinde, ancak nihai olarak hakim iktisadi sistem bağlamında değerlendirmek.

İçerik

Yaşamakta olduğumuz iktisadi ve sosyal hayatın iklimi olarak son dönem lieralizasyon tecrübesi, finansal piyasalar, kredi ekonomisi ve gelir dağılımı konusu ile bunların etkileşimleri; sözkonusu zemini sağlayan iktisadi ve sosyal gelişmeler ve konunun düşünsel temeller ile birlikte ele alınacaktır.

Öğretim Yöntemleri

Teorik anlatımın yanısıra; karşılıklı müzakare, okumalar ve bu okumaların rapor niteliğinde kritiği olacaktır. Öğrencilerden proje hazırlamaları, yazılı ve sözlü olarak sunmaları beklenecektir. Böylece çok yönlü bir yöntem ile ders işlenecektir.

Kaynaklar

Başak Işıl Çetin, İktisadi Sistemler Bağlamında Gelir Dağılımı – Kredi Ekonomisi İlişkisi ve Türkiye Başak Işıl Çetin, Sosyal Politika ve Vatandaşlık: Türkiye İçin Asgari Gelir Desteği Amartya Sen, Etik ve Ekonomi Fikret Şenses, Küreselleşmenin Öteki Yüzü: Yoksulluk Paul La Fargue, Tembellik Hakkı Hernando de Soto, Sermayenin Sırrı John Kenneth Galbraith, Ekonomi Kimden Yana Ayşe Buğra ve Çağlar Keyder, Bir Temel Hak Olarak Vatandaşlık Gelirine Doğru Utku Altınöz ve Hasip Altunöz, Davranışsal Ekonomi (Nörofinans) İsmail Tokalak, Kapitalizmin Soygun Düzeni: Dünyayı Soyanlar ve Metodları

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024