FRANSIZCA SÖZCÜK BİLGİSİ I

İzlence Formu

Ders Adı FRANSIZCA SÖZCÜK BİLGİSİ I Kod FROG2019
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Fransızca Öğretmen adaylarının sözcüksel yetilerini, Türkiye?nin benimsediği uluslar arası ölçekler ve ilkeler doğrultusunda geliştirmek; sözlüksel yapıları ortaya koyan: eşanlamlılık, karşıtanlamlılık, altadlılık.üstadlılık bağıntılarının öğretilmesi (=anlambilim). Sözcük türleri ve sözcük yapılarına ilişkin bilgilerin (biçimbilim) aktarılması. Sözlükbilim ve ilişkili dallar; bunların Fransızca öğretiminde kullanılmasına ilişkin bilgilerin edindirilmesi, sözlük kullanımına bilimsel bir yöntem ve bakış açısını kazandırmak (sözlükbilgisi).

İçerik

Fransız dilinde yer alan sözcük türlerinin yapısal, biçimsel ve anlamsal özellikleri, birbirleriyle ilişkilerini sözlük kullanarak öğrenmeye yönelik alıştırmalar.

Öğretim Yöntemleri

Fransızcadaki sözlükleri kullanma konusunda buldurmacı yaklaşım; sözlük tanıtma konusunda bireysel ya da küme çalışmaları; İnternet ortamında elektronik sözlüklerden yararlanmak üzere bilgisayar kullanımı.

Kaynaklar

Fransızca öğretiminde yararlanılacak tekdilli ya da iki dilli her türlü sözlükler (Petit Robert, Petit Larousse, Fransızca-Türkçe Sözlük, vb.); R. Galissson, Inventaire thematique et systematique du vocabulaire, A.-N. Salminen, la Lexicologie.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024