KAMU YATIRIM PROJELERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

İzlence Formu

Ders Adı KAMU YATIRIM PROJELERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ Kod MALY4070
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi ŞAMİL ÜNSAL
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu dersin amacı, kamu kesiminin genel ekonomi içindeki yeri ve önemini belirlemek, kamu projelerinin gerçekleştirilmesinde proje değerlendirilmesinin nasıl yapılacağını ortaya koyarak, kaynakların ekonomide en etkin şekilde nasıl dağıtılabileceğini göstermektir.

İçerik

Bu ders; kamu ekonomisi-piyasa ekonomisi ayırımı çerçevesinde, kamu yatırımlarını sosyal devlet ilkesi bağlamında ele alır. Kaynakların kıt, ihtiyaçların sınırsız olduğu gerçeğinden hareket ile en verimli yatırım projeleri ile en fazla kamusal yararın sağlanmasının bilgilerini içerir. Kamu yatırım projelerinin ekonomik, mali, jeo-stratejik, güvenlik ve sosyal amaç analizlerini kapsamaktadır.

Öğretim Yöntemleri

Öğretim üyesi konuları teorik olarak anlatır, sunum yapar. Dünyada ve ülkemizde örnek kamu yatırımları üzerinden projelerin analizini yapar. Öğrencilerin derse aktif katılımlarıyla kamu yatırım projelerinin değerlendirilmesi tamamlanır.

Kaynaklar

- Şerafettin Aksoy, Kamu Maliyesi. - Kenan Bulutoğlu, Kamu Ekonomisine Giiriş. - Joseph Stiglitz, Kamu Ekonomisi. - Hülya Kirmanoğlu, Kamu Kesimi Analizi.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024