KÜTLE TRANSFERİ

İzlence Formu

Ders Adı KÜTLE TRANSFERİ Kod KIMU3039
Kredi 2 AKTS 4
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 1 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Kütle iletimi dersi kapsamında, kütle iletiminin diğer taşınım olayları arasındaki ilişki, kütle iletiminin oluşum mekanizmaları ve uygulama alanları hakkında bilgi vermeyi amaçlanmaktadır.

İçerik

Taşınım olayları ve kütle iletimi hakkında genel bilgi, konsantrasyon, hız ve akı tanımları, moleküler difüzyon ve difüzivite, Fick yasası, kararlı hal moleküler difüzyon modelleri, konvektif kütle iletim katsayıları, laminer ve türbülent akışta kütle iletimi, gazlar, sıvılar, katılar ve gözenekli katılardaki difüzyon ve difüzyon katsayılarının teorik ve deneysel olarak hesaplama yöntemleri, fazlar arası kütle iletimi, bireysel ve toplam kütle transfer katsayıları ve iki fazlı sistemlerde kolon tasarımı konularında bilgilendirmek.

Öğretim Yöntemleri

Anlatım, bilgisayar, projeksiyon sunumları, ödev vererek öğrenilen bilgilerin kullandırılması

Kaynaklar

1.) Hasan Can Okutan, Ekrem Ekinci, “Kütle İletimi”,İTÜ, 1987. 2.) Erdem Alpay,” Kütle Aktarımı”, E.Ü. Basımevi, İzmir,1984. 3.) C. O. Bennet, J. E. Myers, “Momentum, Heat, and Mass Transfer”, 1974. 4.) R. B. Bird, W. E. Stewart, E. N. Lightfoot, “ Transport Phenomena”, 1960, 2002. 5.) R. E. Treybal, “Mass Transfer”, 1981. 6.) Christie J. Geankoplis,Transport Processes and Unit Operations, 1983 7.) Taşınım Olayları Ortak Yaklaşım 1. Cilt, A. Aydın, M. Hasdemir, İ. İnci, Literatür, 2009 8.) Taşınım Olayları Ortak Yaklaşım 2. Cilt, A, Aydın, M. Hasdemir, İ. İnci, Literatür, 2012.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024