BİLGİSAYAR DONANIMI

İzlence Formu

Ders Adı BİLGİSAYAR DONANIMI Kod BOTE2015
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 2 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Kişisel bilgisayarlarını tarihsel gelişimini kavrama. Kişisel bilgisayarları oluşturan parçaları ve tarihsel gelişim sürecini kavrama. Kişisel bilgisayar parçalarının arasındaki ilişkileri anlama. Bilgisayarı oluşturan parçaların çalışma prensiblerini kavrama, oluşan sorunları tanımlama ve çözümler üretme.

İçerik

PC; tarihsel gelişim ve mantık; Anakarta giriş; CPU'ya giriş; CPU ve anakart. Köprüler; CPU'nun detayları; Moores kanunu, Cache; veri ve talimatlar; CPU örnekleri; RAM; RAM teknolojileri; detaylar, Chipsetler; Giriş/Çıkış (G/Ç) sistemi; ISA, PCI gibi slotlar; Buslar; adaptörler, Harddiskler; floppy, CDROM, vb; ATA, SATA, Bir bilgisayar kasası toplama stratejileri ve donanım sorunlarının çözüm yolları. Overclock ve benchmark kavramları. Multimedya sistemi, sistem yazılımı ve terminoloji, yeni teknolojiler.

Öğretim Yöntemleri

Sunuş yoluyla: Soru, Cevap, Anlatım, Tamir, Bakım ve Montaj Çalışmaları

Kaynaklar

? Modern Donanım Mimarisi,Türkay HENKOĞLU, Pusula Yayıncılık ? PC Donanımı Herkes İçin, Selçük Tüzel, Mehmet Çömlekçi ? CHIP A+ DVD leri Ekim ve Kasım 2009 Chip dergisi ? http://www.wikipedia.org ? http://computer.howstuffworks.com ? http://www.pclabs.com.tr ? http://www.thgtr.com ? http://www.hardwaremania.com http://www.chip.com.tr http://www.notebook.gen.tr http://www.notebookreview.com http://www.donanimhaber.com http://www.pcrehberi.org

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024