BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ

İzlence Formu

Ders Adı BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ Kod BIMU1053
Kredi 2 AKTS 2
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. ATAKAN KURT
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Dersin amacı, öğrenciye bilgisayar mühendisliği çalışma alanları hakkında genel bilgi vermek, ileride alacağı derslere basit bir giriş yaparak bu alan derslerini tanıtmaktır.

İçerik

Bilgisayarın tarihçesi, genel yapısı, bilgisayar mühendisliği kavramı, kapsadığı alanlar, matematiksel temeller, bilgi işleme ve veri madenciliği kavramları, sayı sistemleri, merkezi işlem ünitesi ve ana bellek, yardımcı bellek, giriş ve çıkış üniteleri, boole cebri, mikroişlemciler, algoritma analizi, yazılım mühendisliği, bilgisayar ağları ve internet, veri yapıları ve modelleri, sistem modelleme ve simulasyon, işletim sistemleri

Öğretim Yöntemleri

Düz anlatım, sunuş yolu ile öğretim, tartışma

Kaynaklar

1. Schaum's Outline of Introduction to Computer Science, Pauline Cushman, Ramon Mata-Toledo 2. Computer Science: An Overview 10th Edition, J. Glenn Brookshear, Addison-Wesley, 2009 3. Invitation to Computer Science, by G. Schneider and J. Gersting, West 4. Bilgisayar Mühendisliğine Giriş, Dr. Fırat Çölkesen (Papatya Yayıncılık) 5. Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliğine Giriş, Prof. Dr. Mithat Uysal(Beta Yayıncılık)

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024