YABANCI DİL ÖĞRETİMİNDE MATERYAL İNCELEME VE GELİŞTİRME

İzlence Formu

Ders Adı YABANCI DİL ÖĞRETİMİNDE MATERYAL İNCELEME VE GELİŞTİRME Kod INOG4047
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Öğrencilerin yabancı dil öğretiminde daha çok (teknolojik olmayan) ders araç gereçlerinin etkin şekilde kullanımını sağlamak. Mevcut materyallerin sınıf ve/veya öğrenci seviyesine, koşullarına göre uyarlamak. Uygun olmayan ders materyallerine ekleme ve modifiye yolu ile uygun hale getirmek. Ders konusuna göre uygun materyaller geliştirmek.

İçerik

İDÖ ders gereçleri tasarımı teori ve ilkeleri (örn.: gereç seçimi, uyarlanması, geliştirilmesi ve değerlendirilmesi) ve ders kitabı kullanımına taraf ve karşıt olan temel görüşler; yöntem, ideoloji ve ders kitabı yazarının arasındaki ilişki; ders gereçlerinin seçimi ile ilgili format: öğrencinin dil yeterliliği, öğrenilebilirlik, kullanım kolaylığı, kültürel içerik, iletişimsel etkileşimin uygunluğu ve dil kullanımı, öğrencilerin birbirleriyle ve öğretmenle etkileşimde bulunmasına yardımcı olan bütünce bazlı otantik, gerçek dünya bağlamında konuşlanmış gereçler; dil öğretimi için gereç uyarlaması ve geliştirilmesi, belirli öğrenme ihtiyaçlarına ve öğretim ortamlarına göre ders kitabı gereçlerinin uyarlanması, öğretmen adaylarının kendi öğretme gereçlerini ve yardımcı gereçleri uygun yönteme, öğrenci seviyesine, ihtiyaçlarına ve mevcut okul ortamına göre tasarlamaları; gereç değerlendirmesi, ders kitabının İDÖ sınıf ortamında kullanımı ile ilgili dil gereçleri ve ders kitabı değerlendirme kriterleri ve gereç tasarımı üzerine güncel İDE yöntemleri.

Öğretim Yöntemleri

* Ders anlatımı, * Konu ile ilgili kısa videolar gösterimi ve örnekler üzerinden tartışmak, * İkili ve grup çalışmaları * Görsel, işitsel ve görsel-işitsel ders araç gereçlerinin kullanarak sunum yapılması

Kaynaklar

* PAKKAN, Gülsev (1997), LANGUAGE TEACHING MATERILAS, Sürat ELT * NEWBLE, David ? Robert Cannon(1989), A HANDBOOK FOR TEACHERS IN UNIVERSITIES & COLLEGES, Kogan Page * MURCIA Hilles Sharon, Marion Celce, TECHNIQUES AND RESOURCES IN TEACHING GRAMMAR. * PILBEAM, Adrian, ELT TEXTBOOKS AND MATERIALS: PROBLEMS IN EVALUATION AND DEVELOPMENT. * EDGE, Julian ? Sue Wharton (1998), MATERIALS DEVELOPMENT IN LANGUAGE TEACHING, Cambridge University Press * WEST, Richards, ELT TEXTBOOKS AND MATERIALS: PROBLEMS IN EVALUATION AND DEVELOPMENT.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024