ANLATIM BECERİLERİ

İzlence Formu

Ders Adı ANLATIM BECERİLERİ Kod INOG2023
Kredi 3 AKTS 6
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Genelden-özele yazı türleri, tanım yazımı, problem-çözüm yazı türleri, veri analizi, düşünce ve tartışma yazıları konusunda öğrencilerin bilgilendirilmesi, düşünce ve tartışma yazıları yazabilmeleri için gerekli olan adımların uygulamalı olarak anlatılması, çeşitli örnek yazılar sunarak bunların yapı ve içerik bakımından incelenmesi, öğrencilerin güncel konularla ilgili fikir ve görüşlerini ortaya koyacakları düşünce ve tartışma yazıları yazabilmeleri ve düşüncelerini topluluk karşısında etkili bir biçimde ifade edebilmeleri için gerekli olan becerilerin geliştirilmesi.

İçerik

1. Belli bir konuya yönelik fikir ve görüşlerini yazılı ve sözlü olarak etkin bir biçimde ifade edebilme, 2. Düşüncelerini örneklerle ve alıntılarla destekleyebilme, 3. Karşıt görüşleri ortaya koyarak çürütebilmek için gerekli yazılı ve sözlü iletişim becerilerinin geliştirilmesi.

Öğretim Yöntemleri

1. Anlatım, 2. Açıklama, 3. Tartışma, 4. Grup çalışması, 5. Bireysel çalışma.

Kaynaklar

Marting, J. (1996). Commitment, Voice, and Clarity: An Argument Rhetoric and Reader. USA: NTC Publishing Group. Swales, J. M. & Feak C. B. (1994). Academic Writing for Graduate Students: Essential Tasks and Skills. 2nd Edition. Michigan Series in English for Academic & Professional Purposes.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024