ÖĞRETİM İLKE VE YÖNTEMLERİ

İzlence Formu

Ders Adı ÖĞRETİM İLKE VE YÖNTEMLERİ Kod INOG2025
Kredi 3 AKTS 4
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Etkili öğrenme ve öğretme için plan yapmanın önemini kavrayabilme, farklı öğretim stratejilerini, yöntemlerini ve tekniklerini kullanabilme, alanına uygun plan hazırlayabilme

İçerik

Öğretimle ilgili temel kavramlar, öğrenme ve öğretim ilkeleri, öğretimde planlı çalışmanın önemi ve yararları, öğretimin planlanması (ünitelendirilmiş yıllık plan, günlük plan ve etkinlik örnekleri), öğrenme ve öğretim stratejileri, öğretim yöntem ve teknikleri, bunların uygulama ile ilişkisi, öğretim araç ve gereçleri, öğretim hizmetinin niteliğini artırmada öğretmenin görev ve sorumlulukları, öğretmen yeterlikleri.

Öğretim Yöntemleri

Sunuş Yoluyla, Grup Tartışması, Araştırma, Soru Cevap, Anlatım, Gösteri

Kaynaklar

Bilen, M. (1999). Plandan Uygulamaya Öğretim. Ankara:Anı Yayıncılık. Demirel, Ö. (2000). Planlamadan Uygulamaya Öğretme Sanatı (2.baskı). Ankara:PegemA Demirel, Ö.(2005).Eğitimde Yeni Yönelimler. Ankara:PegemA Yayıncılık. Saban, A. (2000). Öğrenme Öğretme Süreci. Ankara:Nobel Yay. Sönmez, V. (2000). Öğretmen El Kitabı. (7. Basım). Ankara:Anı Yayıncılık. Tan, Ş. (2008). Öğretim İlke ve Yöntemleri. Ankara:PegemA Yayıncılık.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024