ÜSTÜN ZEKALI VE YETENEKLİLERE DUYUŞSAL EĞİTİM

İzlence Formu

Ders Adı ÜSTÜN ZEKALI VE YETENEKLİLERE DUYUŞSAL EĞİTİM Kod UZOG4056
Kredi 3 AKTS 2
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 2 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocukların eğitiminde duyuşsal hedeflerin farkına varabilme ve bu hedeflere ağırlık veren bir eğitim anlayışı kazanabilme.

İçerik

Üstünlüğün duygusal yönleri, duygusal ve sosyal uyumları, üstün bireyin benlik kavramı ve geliştirilmesi, üstün bireyin benlik saygısının geliştirilmesi, üstün bireyin kişilik gelişimi, üstün bireyin ahlâki gelişimi, üstün birey ve tutumlar, üstün birey ve motivasyon, üstün bireyin kendini tanımasına yönelik çalışmalar, üstün bireyin duygularını tanımasına yönelik çalışmalar, stresle başa çıkma: fiziksel ve zihinsel.

Öğretim Yöntemleri

Düz anlatım, Aktif öğrenme, Beyin fırtınası, yaratıcı sorun çözme, yansıtma, vaka çalışması, gözlem, sunuş yoluyla öğretim, işbirlikli öğrenme ya da örnek olay gibi yöntem ve teknikler, ayrı olarak ya da birlikte kullanılabilir.

Kaynaklar

?Growing Up Gifted, Barbara Clark. Merrill, an imprint of Prentice Hall, Columbus, Ohio, 1997. ?Creative Teaching of the Gifted. Dorothy Sisk. McGraw-Hill Book Company, London, 1987. ?Stres ve Başaçıkma Yolları. A. Baltaş ve Z. Baltaş. İstanbul, 1986. ? ?Helping Teachers Cope with Stress. A Rational-Emotive Approach,? Bernard, M.E., Joyce, M.R. & Rosewarne, P.M Rational-Emotive Approaches to the Problems of Childhood. Derleyenler: A. Ellis & M.E. Bernard. New York: Plenum Press, New York (Division of Plenum Publishing Corporation), 1983. ?Rational-Emotive Therapy with Children and Adolescents. Theory, Treatment Strategies, Preventative Methods. Bernard, M.E. & Joyce, M.R. New York: A Wiley-Interscience Publication, 1984. ?Duygusal Gerilimle Baş Edebilme. K. Özer. İstanbul: Varlık Yayınları A.ޞ., 1993. ?Guiding the Gifted Child. A Practical Source for Parents and Teachers. James T. Webb, Elizabeth A. Meckstroth ve Stephanie S. Tolan. Gifted Psychology Press, Scotsdale, AZ, 1994.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024