ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I

İzlence Formu

Ders Adı ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I Kod UZOG4051
Kredi 6 AKTS 12
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 8 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Dersin temel amacı; Uygulama ile gösterilmiş mesleki beceri kazandırma, Mesleki anlayış, sezgilerini muhakeme etme ve Mesleki karar verme yeteneğinin gelişimini sağlama, Öğrenmeyi yönetmek için gerekli beceriler kazandırmadır.

İçerik

Öğretme-öğrenme sürecine direkt katkısı bulunan temel kavramlar, ilkeler ve bireyleri anlamak ve bunları öğretme-öğrenme sürecinde etken biçimde uygulayabilmek amacıyla okul içi ve dışında çocuklar, gençler ve yetişkinlerle direkt temaslarda yapılan gözlemler, faaliyetlere katılmalar, ders vermeler ve diğer çeşitli liderlik faaliyetlerinin bütünü öğretmen yetiştirmedeki uygulamalar kapsamına girer. Uygulama okulunda bir gün içinde yapılacak işleri belirleme, bir günlük plan hazırlama(planın gerektirdiği ortam, materyal ve ölçme araçlarını hazırlama), hazırladığı planı ya da plandaki bazı etkinlikleri uygulama, bir öğrenci için istenmeyen davranışları yönetme planı hazırlama, uygulama ve değerlendirme. Bu dersteki uygulamalar ile ilgili öz değerlendirme raporu doldurma, portfolyo hazırlama.

Öğretim Yöntemleri

Araştırma inceleme yoluyla öğretim, soru cevap, gözlem ve uygulama.

Kaynaklar

1)Alkan. C.(1987)Öğretmenlik Uygulamaları el kitabı. Ankara: Yargıçoğlu Matbaası 2) Öğretmenlik Eğitimi. Fakülte-Okul İşbirliği Klavuzu. Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Hizmet öncesi Öğretmen Eğitimi.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024